LUCIAN BODE: "Respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature"

F.D.
Politică / 27 septembrie

"Respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, astăzi, că respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature care înţelege că democraţia se construieşte pe respectul faţă de lege şi pe corectitudine, potrivit Agerpres.

"De 20 de ani, DNA este simbolul luptei împotriva corupţiei, instituţia fanion care a câştigat încrederea cetăţeanului prin profesionalism şi integritate. Ministerul Afacerilor Interne a fost, este şi va rămâne un partener pe care DNA se poate baza", a declarat Bode, la evenimentul prilejuit de împlinirea a 20 de ani de activitate a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El a precizat că poliţiştii judiciari detaşaţi de la MAI la DNA reprezintă un segment important al instituţiei, un corp profesional fără de care activitatea procurorilor ar fi "mult mai dificilă", "dacă nu chiar imposibilă".

"Colaborarea dintre Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, şi Direcţia Naţională Anticorupţie este un pilon solid al luptei împotriva corupţiei. Eforturile DNA, alături de instituţiile partenere, au o contribuţie esenţială la transformarea ţării noastre într-un partener serios şi credibil pentru statele europene", a spus Lucian Bode.

Ministrul a adăugat că România a înregistrat progrese "evidente" în privinţa luptei anticorupţie şi această realitate este una dintre marile realizări ale ultimilor ani.

"Structurile Ministerului Afacerilor Interne vor contribui activ la îndeplinirea obiectivului comun de a manifesta toleranţă zero faţă de încălcarea legii şi faţă de corupţi! Este important să conştientizăm la toate nivelurile societăţii că această luptă nu este doar una a instituţiilor statului. Respingerea fenomenului corupţiei este reacţia unei societăţi mature care înţelege că democraţia se construieşte pe respectul faţă de lege şi pe corectitudine", a transmis Bode.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro