LUCIAN BODE:"România are nevoie de instituţii puternice şi credibile în contextul internaţional agitat"

F.D.
Politică / 14 iulie

"România are nevoie de instituţii puternice şi credibile în contextul internaţional agitat"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, astăzi, cu ocazia zilei MAI, că România are nevoie de instituţii puternice şi credibile, mai ales în "contextul internaţional agitat" pe care îl traversăm, informează Agerpres.

"Anul acesta, din perspectiva contextului de securitate, este unul extrem de complex şi aşa va rămâne în continuare, pentru că provocările nu s-au încheiat încă. Revenirea războiului în Europa, odată cu agresiunea neprovocată şi nejustificată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, a pus la încercare capacitatea de reacţie a sistemelor publice. Sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională a fost din nou în prima linie şi a gestionat eficient toate aceste provocări", a spus ministrul de Interne.

El a arătat că volumul de muncă al instituţiilor din cadrul MAI a fost unul semnificativ, respectiv procesarea la frontieră a unui flux de peste 1,5 milioane de cetăţeni ucraineni care au intrat pe teritoriul României, de la debutul conflictului militar.

"Mă refer la operaţionalizarea hub-ului logistic de la Suceava, dar şi a celorlalte tabere mobile pentru refugiaţi, mă refer la adaptarea măsurilor în plan operaţional în corelare cu evoluţia riscurilor identificate", a precizat Bode.

Ministrul de Interne a spus că toată lumea este afectată direct sau indirect de consumul de droguri.

"Dinamica acestor fenomene este uriaşă şi nu există momente de respiro pentru structurile MAI. De aceea, toate structurile au avut o contribuţie substanţială în munca titanică depusă în această perioadă", a mai declarat ministrul de Interne.

Lucian Bode a adăugat că, începând cu acest an, Ministerul Afacerilor Interne va avea propriul drapel.

"Este un semn instituţional specific unităţilor Ministerului Afacerilor Interne, o recunoaştere a meritelor structurilor aparatului central, cele prin care se coordonează integrat activitatea acestei instituţii. Este un element care individualizează această structură şi îmi doresc, totodată, să aibă şi un rol catalizator şi de responsabilizare a celor care fac parte din ea", a afirmat Bode.

Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea Ministerului Afacerilor Interne, la sediul MAI a fost organizată o festivitate în cadrul căreia au fost acordate distincţii angajaţilor care s-au remarcat, în ultimul an, prin activitatea desfăşurată şi rezultatele obţinute.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu are cum, cu voi la butoane! Voi sunteti praf rezulta ca si institutiile sunt praf.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9297
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0142
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7419
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.1673

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro