LUCIAN BODE:"Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare la Schengen de mai bine de un deceniu"

V.G.
Politică / 28 iulie

"Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare la Schengen de mai bine de un deceniu"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a participat, astăzi, la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani. El a afirmat că ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen. Ministrul a precizat că este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi şi extrem de implicaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat, relatează News.ro.

"Am participat astăzi la evenimentul aniversar organizat de către Poliţia de Frontieră Română cu ocazia împlinirii a 158 de ani de existenţă instituţională. Activitatea Poliţiei de Frontieră Române are o însemnătate deosebită, mai ales în contextul geopolitic regional actual, în care această structură emblematică a Ministerului Afacerilor Interne este chemată să asigure protecţia şi securitatea frontierelor României şi ale Uniunii Europene", a transmis ministrul. 

Lucian Bode a arătat că "astăzi, protejarea graniţelor României înseamnă protejarea graniţelor Uniunii Europene".

"Am subliniat în mod deosebit nevoia de implicare şi de colaborare între instituţii pentru atingerea cât mai curând a obiectivului strategic pentru România de aderare la spaţiul Schengen. Ţara noastră îndeplineşte condiţiile de aderare de mai bine de un deceniu, contribuind la securitatea Europei în aceeaşi măsură ca statele Schengen. Este important ca angajaţii Poliţiei de Frontieră să rămână mobilizaţi şi extrem de implicaţi în misiunile zilnice de supraveghere şi control la trecerea frontierei de stat. De asemenea, este esenţial să acorde şi pe mai departe o atenţie sporită combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, care îmbracă forme din ce în ce mai diversificate", a spus ministrul. 

Bode a evidenţiat încă odată modul profesionist în care Poliţia de Frontieră a gestionat criza de securitate şi umanitară provocată de conflictul militar din Ucraina, angajaţii acestei structuri fiind primii care au intrat în contact şi au oferit sprijin celor peste 1,7 milioane de refugiaţi care ne-au tranzitat frontiera în ultimele 5 luni.

"Le-am cerut poliţiştilor de frontieră să îşi onoreze cu devotament şi integritate atribuţiile pentru că doar în acest mod vor contribui la consolidarea prestigiului instituţiei din care fac parte. Sunt convins că Poliţia de Frontieră va continua pe drumul modernizării şi dezvoltării instituţionale şi va arată aceeaşi preocupare majoră pentru asigurarea unui înalt nivel de dotare pentru supravegherea şi controlul frontierelor externe ale Uniunii Europene. Felicitări celor premiaţi astăzi pentru activitatea desfăşurată, pentru implicare şi sunt convins că Poliţia de Frontieră va fi şi pe viitor la fel de eficientă în misiunile încredinţate!", mai spune ministrul Lucian Bode. 

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro