Lucrările pentru extinderea, modernizarea şi digitalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au început

S.B.
Miscellanea / 27 martie

Lucrările pentru extinderea, modernizarea şi digitalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au început

Lucrările pentru extinderea, modernizarea şi digitalizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa au început, anunţă managerul spitalului, Gabriel Lazany. Investiţia, în valoare de 55 de milioane de euro, este asigurată din PNRR şi cofinanţată de Consiliul Judeţean, informează news.ro.

Proiectul depus de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa a fost aprobat, în urmă cu aproape două luni, alături de 26 de proiecte aprobate şi finanţate prin PNRR, iar acum au început lucrările propriu-zise pentru extinderea şi modernizarea unităţii spitaliceşti.

Lucrarea are o finanţare de aproape 55 de milioane de euro asigurată prin PNRR (95%) şi cofinanţată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

"Au început lucrările la faza I a celui mai mare proiect de investiţii în sistemul public de sănătate din judeţul Bistriţa-Năsăud, realizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Faza I cuprinde lucrări de relocare şi demolare clădiri tehnice şi administrative", a anunţat Gabriel Lazany, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se află în subordinea Consiliului Judeţean, iar în urmă cu un an a depus un proiect pentru extinderea pavilionului spitalului, prin construirea unui nou corp de clădire de patru etaje, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă.

"În cadrul acestei investiţii vor fi realizate patru obiective - extinderea spitalului cu un pavilion cu regimul de înălţime 2S + P + 4E, în suprafaţă desfăşurată de 14.440 mp, reabilitarea energetică şi modernizarea pavilioanelor existente, digitalizarea spitalului, dotarea cu aparatură medicală", a arătat Lazany.

Clădirea nouă va include secţii de cardiologie, cardiologie intervenţională, neurologie, neurochirurgie, gastroenterologie, gastroenterologie intervenţională, oftalmologie, ORL, endocrinologie, chirurgie plastică şi reparatorie şi hemodializă. De asemenea, blocul operator va fi extins cu 4 noi săli de operaţie şi va fi construită şi o parcare modernă şi automatizată.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat, recent, primele patru contracte de finanţare pentru infrastructura spitalicească nouă, din cadrul PNRR (280 de milioane de euro), printre cele patru fiind şi extinderea unităţii spitaliceşti din Bistriţa.

"Cred că dincolo de bucuria a semnării acestor prime contracte de finanţare a unităţilor spitaliceşti, finanţate din PNRR, discutăm de investiţii în zonele de patologii prioritare în România. Marea majoritate a cazurilor de îmbolnăvire, boli cronice sau boli acute care ulterior au consecinţe dramatice, bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, bolile oncologice, ele se regăsesc în toate aceste patru proiecte. Nu este întâmplător pentru că noi am prioritizat la Ministerului Sănătăţii aceste patologii ca să beneficieze de finanţare în cadrul proiectelor depuse de către autorităţile locale sau de către unităţie Ministerului Sănătăţii", a explicat ministrul Rafila.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

08 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9543
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6181
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0759
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7545
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.0518

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro