Lucrătorii poştali au încheiat protestele

Ziarul BURSA #Companii #Servicii Publice / 14 martie 2012

Au obţinut deblocarea posturilor şi eliminarea unei zile libere neplătite

Cei aproximativ 100 de lucrători poştali care au pichetat ieri sediul Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR) au încetat protestele, după ce au obţinut în principal deblocarea posturilor şi eliminarea uneia din cele două zile libere neplătite, care erau operate în cazul fiecărui salariat. La negocierile purtate cu conducerea CNPR au participat Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor din Poşta Română (SLPR), şi Marian Ciubeică, preşedintele Sindicatului de Poştă din România.

Matei Brătianu, preşedintele SLPR, a declarat: "În urma protocolului încheiat astăzi (13 martie - n.r.) cu conducerea Companiei Naţionale Poşta Română, s-a luat decizia deblocării posturilor în cadrul companiei, măsură care va fi aplicată în următoarele două săptămâni. De asemenea, s-a hotărât eliminarea, de la 1 aprilie 2012, a uneia dintre cele două zile libere neplătite care se operau în cazul fiecărui salariat. Totodată, s-a discutat şi despre posibilitatea ca de la data de 1 iulie să fie eliminată şi cea dea doua zi liberă neplătită, în paralel cu acordarea unui tichet de masă în plus". Acesta a precizat că în anul 2012 nu vor fi operate alte disponibilizări colective în afara celor stabilite de Guvern, referitoare la eliminarea a 618 posturi, oamenii disponibilizaţi urmând să primească salariile compensatorii prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă. "Potrivit procesului verbal încheiat cu conducerea Poştei Române s-a decis ca numărul subunităţilor poştale de pe teritoriul ţării să rămână la nivelul de 5.700, cât sunt în prezent, deoarece a fost îndeplinit deja graficul de restructurare decis la nivel guvernamental", a mai spus preşedintele SLPR, citat de Agerpres. Preşedintele Sindicatului de Poştă Bucureşti a estimat că la protestul de ieri au participat circa 100 de lucrători poştali.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Actiune reusita doar pentru Bratianu-a mai aparut la Tv.In rest glume = inca din 7 martie s-a emis decizia eliminariii unei ZLN.Posta are la 1.03.2012 1300 de posturi vacante-ce era daca reducea din acestea 618 si pastra salariatii si asa amarati ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb