Antibiotice Iaşi

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educaţie

A.P.
Miscellanea / 20 noiembrie 2020

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educaţie

Premierul Ludovic Orban numeşte pentru a doua oară într-o poziţie cheie din educaţie un liberal care intră în campanie electorală. Noul secretar de stat responsabil cu învăţământul preuniversitar este Sorin Ion, fost inspector şcolar judeţean de Dâmboviţa şi candidat pe listele PNL pentru Senat. Contactat de Edupedu.ro şi întrebat ce va alege, dacă va câştiga în alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, Sorin Ion a răspuns: "probabil că aş alege poziţia de senator", scrie g4media.

Cele două rânduri de alegeri din această toamnă au afectat major Ministerul Educaţiei, care a fost de fiecare dată lipsit de secretari de stat pentru că aceştia candidau întâi la locale, acum la parlamentare.

În premieră pentru învăţământul din România, Luminiţa Barcari - fostul secretar de stat pe preuniversitar - a intrat în concediu din funcţia de secretar de stat chiar în prima săptămână de şcoală organizată în pandemia COVID-19. Atunci, Barcari părăsea Ministerul pentru a-şi promova candidatura la şefia Consiliului Judeţean Ialomiţa, pe care în cele din urmă a pierdut-o, dar a câştigat un loc de consilier judeţean. În noiembrie, Barcari a demisionat din funcţie, pentru a candida din partea PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Premierul Ludovic Orban l-a numit miercuri, 18 octombrie, în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei pe Sorin Ion. Acesta vine pe funcţie din postul de inspector şcolar judeţean în Dâmboviţa, pe care l-a ocupat din 2015. Sorin Ion a fost profesor de matematică la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul" din Pucioasa. A mai fost inspector şcolar general în 2011-2012, anterior a ocupat poziţia de inspector şcolar de specialitate-matematică, iar din 2004 până în 2010 a fost director întâi la Şcoala nr. 2 Pucioasa, apoi la Grupul Şcolar Pucioasa.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Ion a anunţat care sunt priorităţile sale în funcţia de secretar de stat responsabil cu învăţământul preuniversitar, dar şi cum va împăca noua funcţie cu cea de candidat pe poziţia a doua pentru senat, pe listele PNL Dâmboviţa.

Edupedu.ro: Sunteţi candidat la Senat pe listele PNL Dâmboviţa. Cum veţi putea împăca primele săptămâni de secretar de stat cu cele de campanie electorală?

Sorin Ion: Mai sunt 2 săptămâni de campanie electorală. Campania mea se va desfăşura exclusiv în weekend, nu o să mă vedeţi vreodată în timpul săptămânii în campanie. Colegii mei din teritoriu vor fi îngăduitori cu mine în acţiunea asta politică şi activitatea electorală este oricum redusă la minimum. Activitatea de tip door to door nu mai este fezabilă, iar campania a însemnat până acum prezenţa la dezbateri televizate, mesaje publice pe conturile de socializare, dar dacă în weekend sunt solicitat undeva mă voi duce cu plăcere. Însă prioritatea mea în momentul acesta nu este campania electorală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ICT

INFORMATION & COMMUNICATION TECHNOLOGY
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

11 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9265
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0491
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4882
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7238
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.3472

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro