Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

LUDOVIC ORBAN:"Am cerut acordul BPN al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante"

D.B.
Politică /

"Am cerut acordul BPN al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante"

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut, luni, acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pentru prorogarea termenelor de intrare în vigoare a unor prevederi din domeniul Justiţiei, precum şi pentru modificarea OUG 114.

Preşedintele PNL a arătat la Palatul Parlamentului: "Am cerut acordul Biroului Politic Naţional al PNL pentru angajarea răspunderii Guvernului pe două teme importante. O temă este legată de Justiţie şi cealaltă temă este legată de abrogarea prevederilor nocive pentru economie din ordonanţa 114. În ceea ce priveşte angajarea răspunderii pe domeniul Justiţiei, am cerut acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege pe care ar urma să ne angajăm răspunderea câteva elemente extrem de importante: prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor. De asemenea, prorogarea termenului de intrare a vigoare a prevederilor care cresc de la doi la patru ani vechimea necesară pentru intrare în magistratură şi, de asemenea, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la completuri de doi la completuri de trei".

El a menţionat că, în cazul în care nu vor fi prorogate, aceste prevederi "riscă să arunce în aer funcţionarea" sistemului de justiţie. Potrivit acestuia, pensionarea anticipată va duce la dispariţia din sistem a aproximativ 2.700 de magistraţi.

În ceea ce priveşte abrogarea sau modificarea "celor mai multe" prevederi din OUG 114, Orban a declarat că la nivelul Parlamentului dezbaterile care se poartă în jurul acestei ordonanţe "nu se duc în direcţia" dorită.

Liderul PNL a subliniat că modificările aduse OUG 114 nu vor afecta prevederile legate de sectorul de construcţii.

Ludovic Orban a mai precizat că Biroul Politic Naţional a lăsat la latitudinea Guvernului momentul angajării răspunderii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS