LUDOVIC ORBAN: Conflict de interese la adoptarea legii privind stabilirea de Legislativ a datei alegerilor parlamentare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică /

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că, în cazul legii care prevede că data alegerilor parlamentare va fi stabilită de Legislativ, este "un evident conflict de interese" şi că analizează temeiul de atacare a legii la Curtea Constituţională.

Şeful Guvernului a precizat că, în ultimii 30 de ani, data alegerilor parlamentare a fost stabilită de Guvern.

Ludovic Orban a spus: "Nu mi-aduc aminte ca în 30 de ani ca Parlamentul să stabilească data alegerilor. Adică parlamentarii sunt cei care sunt parlamentari în funcţie. Interesul lor e să rămână cât mai mult în funcţie. Cum să laşi parlamentarii, care au interesul să-şi prelungească mandatul cât mai mult, să stabilească data alegerilor? Pe alegerile parlamentare situaţia e un pic mai diferită, pentru că dacă Parlamentul hotărăşte data alegerilor, Parlamentul e format din parlamentari, care sunt în mandat, care au interesul să-şi prelungească mandatul cât mai mult".

Amintim că Senatul şi Camera Deputaţilor au stabilit, luni, în două şedinţe de plen care s-au desfăşurat în numai trei ore, că data pentru organizarea următoarelor alegeri parlamentare va fi stabilită de Parlament prin lege organică. Astfel, alegerile parlamentare vor fi organizate cel mai târziu pe 15 martie 2021, dar nu mai devreme de 6 decembrie 2020.

Modul în care majoritatea parlamentară constituită în jurul PSD a trecut această lege în numai trei ore prin ambele Camere ale Legislativului demonstrează încă o dată că atunci când social-democraţii au un interes vădit fac orice pentru a-şi impune voinţa. În schimb, nu înţelegem care era urgenţa adoptării pe repede înainte a acestui act normativ, atât timp cât mai apropiate sunt alegerile locale, ce se vor desfăşura în 27 septembrie. Când urgenţa bătea la uşă, deoarece peste 4000 de persoane confirmate cu Covid-19 au ieşit din spitale şi din izolare în urma deciziei Curţii Constituţionale din 25 iunie 2020, aceeaşi majoritate din jurul PSD a tregiversat timp de două săptămâni adoptarea în Parlament a legii carantinării şi izolării, pentru că interesul politic al social-democraţilor nu era satisfăcut. În urma proastei legiferări, atât din partea Guvernului cât şi a Parlamentului dominat de PSD, situaţia infectărilor zilnice cu Covid-19 a explodat în ultimele două săptămâni în ţara noastră, în timp ce politicienii erau interesaţi doar de cine este îndreptăţit să stabilească data alegerilor locale şi parlamentare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Delirium tremens (DTs) is a rapid onset of confusion usually caused by withdrawal fr om alcohol. Physical effects may include shaking, shivering, irregular heart rate, and sweating. People may also see or hear things other people do not (hallucination). Alcohol is one of the most dangerous drugs fr om which to withdraw.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro