Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

LUDOVIC ORBAN:"Consider necesară mai multă asumare la nivel instituţional şi individual în chestiuni ce ţin de drepturile copiilor"

M.A.I.
Politică /

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Ludovic Orban (Sursă foto: Twitter)

Premierul Ludovic Orban a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale a Drepturilor Copilului, în care a susţinut că este "absolut necesară" mai multă asumare la nivel instituţional şi individual în chestiuni care ţin de viaţa şi drepturile cetăţenilor, inclusiv ale copiilor.

"Ca părinte şi ca prim-ministru, deopotrivă, consider absolut necesară mai multă asumare la nivel instituţional şi individual în chestiuni care ţin de viaţa şi drepturile cetăţenilor, inclusiv ale copiilor - într-un cuvânt: un stat cu adevărat funcţional, cu instituţii capabile să asigure aplicarea legii, să pedepsească şi, mai ales, să prevină abuzurile de orice natură împotriva copiilor, neglijenţele care curmă vieţi nevinovate, să ia măsuri care să reducă rata nedorit de ridicată a mortalităţii infantile, abandonul şcolar, riscul de sărăcie şi excluziune socială în rândul copiilor. Accentul pe care Guvernul îl va pune pe eficientizarea administraţiei şi pe dezvoltare economică poate asigura copiilor viitorul pe care fiecare părinte şi-l doreşte pentru ei", a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a amintit că România a fost printre primele state care au ratificat Convenţia cu privire la drepturile copiilor, adoptată în urmă cu 30 de ani de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

"Când vorbim despre copii şi adolescenţi, toţi suntem de acord că trebuie să-i tratăm cu respect şi că suntem datori să le asigurăm cele mai bune condiţii pentru ca ei să crească frumos, în condiţii de trai decente, să aibă acces nediscriminatoriu la sănătate şi educaţie, să beneficieze de protecţie specială în faţa unor pericole la care pot fi expuşi şi cărora ei nu le pot face faţă. O societate în care copiii sunt sănătoşi, educaţi şi fericiţi are perspective reale să se dezvolte în viitor", a subliniat prim-ministrul, potrivit sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie