LUDOVIC ORBAN:"Guvernul loveşte în micii întreprinzători"

S.B.
Politică / 5 iulie

"Guvernul loveşte în micii întreprinzători"

Liderul partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a acuzat că Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionarii companiilor, în românii care obţin venituri din activităţi independente, în angajaţii care obţin venituri peste medie şi în toţi proprietarii particulari, informează news.ro.

"Nici PSD, nici PNL nu au avut în programul de guvernare cu care s- au prezentat în campania electorală în faţa alegătorilor vreo creştere de taxe, impozite şi contribuţii şi nici introducerea vreunei taxe noi. Şi PSD şi PNL au minţit cu neruşinare. Guvernul PSDNL anunţă creşteri de taxe şi impozite. Şi asta, după ce şi- au burduşit bine bugetul cu veniturile suplimentare colectate ca urmare a creşterii galopante a inflaţiei, care a sărăcit populaţia", a scris Ludovic Orban, marţi pe Facebook.

El a adăugat că "vor creşte impozitele pe proprietate, impozitul pe dividende ( de la 5% la 8%), impozitul microîntreprinderilor cu cifră de afaceri de peste 500.000 de euro, taxa pe valoare adăugată pentru companiile din HORECA ( de la 5% la 9% ), impozitarea HORECA prin înlocuirea impozitului specific cu impozitul pe cifra de afaceri, contribuţiile de sănătate pentru cei care obţin venituri din activităţi independente, impozitele şi contribuţiile pentru angajaţii din construcţii şi agricultură care câştigă peste 10. 000 de lei pe lună, TVA pentru achiziţionarea unei locuinţe a cărei valoare depăşeşte 600.000 de lei, taxele la băuturi răcoritoare cu zahăr, la alcool şi tutun, etc"

Acesta a mai spus că Guvernul vrea să obţină din aceste creşteri de taxe şi impozite 13, 4 miliarde de lei în plus în 2023.

"Evident că nu ne explică de ce au nevoie de aceşti bani în plus, ce vor să facă cu ei. Aşa cum nu explică ce fac cu banii suplimentari obţinuţi din creşterile de preţuri. Sunt convins că banii aceştia nu vor ajunge în investiţii ci vor fi cheltuiţi pentru ajutoare sociale, creşteri de salarii în sectorul public, indemnizaţii, vouchere, tichete, subvenţii. Guvernul loveşte în micii întreprinzători, în acţionarii companiilor, în românii care obţin venituri din activităţi independente, în angajaţii care obţin venituri peste medie şi în toţi proprietarii particulari. Eu rămân consecvent cu ceea ce am promis în campanie şi voi vota împotriva acestor creşteri de impozite, taxe şi contribuţii. Vom căuta temeiuri solide pentru a ataca la CCR legea de modificare a Codului Fiscal", a conchis Orban.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

07 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9410
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0408
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0873
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6488
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.3997

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro