Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN, LA ÎNTÂLNIREA CU SECRETARUL GENERAL NATO:"Numărul contingentelor româneşti va fi mărit, dacă NATO impune"

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Ludovic Orban, la întâlnirea cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg

Ludovic Orban, la întâlnirea cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg

"Marea Neagră, zonă de importanţă geostrategică deosebită pentru Alianţa nord-atlantică", Jens Stoltenberg, Secretarul General NATO

Regiunea Mării Negre este de o importanţă strategică deosebită pentru NATO, a declarat, ieri, Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, în urma întrevederii cu premierul Ludovic Orban pe care a avut-o la sediul instituţiei de la Bruxelles.

Stoltenberg a punctat: "România joa­că un rol important în alianţa noastră. De aceea, am întărit prezenţa NATO în regiunea Mării Negre prin mai multe forţe militare multi-tasking, prin mărirea numărului navelor militare care patrulează în zona respectivă şi prin crearea unei poliţii aeriene. Zona este importantă pentru noi deoarece avem acolo trei state aliate - România, Bulgaria şi Turcia - şi trei state partenere - Georgia, Ucraina şi Moldova".

La rândul său, premierul Ludovic Orban a spus: "Situaţia în regiunea Mării Negre continuă să se deterioreze prin prisma provocărilor permanente din partea Federaţiei Ruse şi de aceea considerăm că este necesară consolidarea rolului NATO în această zonă cuprinsă în flancul estic al Alianţei. NATO este fundamentală pentru securitatea României şi pentru securitatea Mării Negre".

În discuţiile lor, Jens Stoltenberg şi Ludovic Orban au abordat şi situaţia tensionată din Orientul Mijlociu, din urma asasinării generalului iranian Qassim Souleimani şi a ripostei forţelor armate iraniene la adresa militarilor americani. Secretarul general al NATO a spus că alianţa are potenţialul necesar de a se implica mai mult, dar acţiunea împotriva terorismului nu este una asemănătoare celei de pe un câmp deschis de luptă.

Jens Stoltenberg a spus: "Pentru o implicare mai mare în Orientul Mijlociu, este important dialogul cu autorităţile din ţările din regiune. Dacă vrem ca NATO să facă mai mult acolo, trebuie să avem un dialog mai larg cu toate forţele lo­cale implicate, deoa­rece numai împreună putem lua măsurile cele mai bune pentru detensionarea situ­aţiei. Alianţa deţine toa­te instrumentele politice, economice şi tehnice necesare luptei împotriva teroris­mului, dar nu putem să acţionăm singuri în regiunea respectivă, ci doar în colaborare cu autorităţile ţărilor din zona Orientului Mijlociu. Terorismul este o ameninţare globală, iar noi vom fi mai în siguranţă, dacă vecinii noştri se bucură de stabilitate".

Şeful Guvernului, Ludovic Orban, a precizat că ţara noastră va continua să aloce 2% din Produsul Intern Brut pentru apărare, că îşi va respecta obligaţiile asumate în cadrul Alianţei şi, dacă vreun summit NATO va stabili că este necesară o implicare militară mai mare în zonele de conflict şi în lupta împotriva terorismului, numărul contingentelor româ­neşti va fi mărit.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Or banii or ochii la gara --- raspunsul lui Orban

  Cum naiba sa impuna marirea trupelor peste vointa Romaniei de a reduce numarul de militari in teatrele de razboi ?

  Ce film a vazut Ludovic si are capul sucit ? 

  ce trimiteti voi , Conducatorul urmator va retrage pentru apararea si extinderea pamanturilor Romaniei mai mult decat au fost vreodata in istorie.

  daca vreti neaparat, trimiteti-i!  

  va fi scoala militara reala pentru profesionistii trimisi!

  cunoasterea lor va fi inalta.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Energia în priză
DTLAWYERS
Nuclearelectrica
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

30 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8698
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1617
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3406
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.1123

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
CONPET
AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie