Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

LUDOVIC ORBAN, MESAJ DE ZIUA CULTURII NAŢIONALE: ''Cultura a adus trăinicie naţiunii române şi a făcut posibile acte politice şi sociale majore''

A.I.G.
Politică /

''Cultura a adus trăinicie naţiunii române şi a făcut posibile acte politice şi sociale majore''

Prim-ministrul Ludovic Orban a transmis miercuri un mesaj în care subliniază că în avangarda luptei pentru libertatea spiritului a stat întotdeauna cultura şi că România de astăzi, cu idealurile şi valorile sale, cunoscută ca voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii, relatează News.ro.

Mesajul lui Orban vine cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, sărbătorită anul acesta pentru a zecea oară.

Ludovic Orban a spus că aceasta reprezintă "omagiul pe care statul român îl aduce geniului eminescian şi semnificaţiei pe care acesta a avut-o atât în ulterioara efervescenţă literară din ţara noastră, cât şi în recunoaşterea creaţiei naţionale printre valorile importante ale culturii universale".

Cultura este cea care a stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înţelege şi depăşi bariere ridicate de temeri sau prejudecăţi, a mai transmis Orban, potrivit sursei citate.

Prin sistemul de credinţe şi valori, prin conservarea şi perpetuarea elementelor comune, "cultura a adus trăinicie naţiunii române şi a făcut posibile acte politice şi sociale majore. România de astăzi, cu idealurile şi valorile sale, cunoscută drept o voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii".

El a mai precizat că Guvernul pe care îl conduce are proiecte ambiţioase în domeniul culturii. "Îmi doresc ca implicarea cu politici şi resurse în conservarea de patrimonii şi în stimularea creaţiei artistice să răspundă armonios talentului creatorilor români şi iubitorilor pasionaţi de creaţia culturală. Pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor", a afirmat premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie