Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

LUDOVIC ORBAN:Niciun parlamentar PNL nu va vota pentru învestirea unui nou guvern

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Politică /

Moţiunea de cenzură pe care PSD şi UDMR au anunţat că o vor depune împotriva guvernului Orban nu pare să îl sperie pe premier. Şeful Guvernului a declarat, ieri, că, pentru adoptarea moţiunii, PSD şi UDMR au nevoie şi de voturile parlamentarilor PRO Româ­nia, formaţiune politică al cărei lider este Victor Ponta şi căreia alegerea primarilor în două tururi de scrutin i-ar fi favorabilă.

Cu toate acestea, premierul a precizat că, dacă Guvernul va fi demis prin moţiune de cenzură, niciun parlamentar liberal nu va vota învestirea unui alt Executiv şi se va merge pe idea organizării de alegeri anticipate.

Ludovic Orban a spus: "Dacă ajungem în situaţia declanşării de alegeri anticipate, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern. Niciun vot nu va fi de la PNL pentru noi învestiri. Parlamentul actual reflectă votul din 2016, iar opţiunile oamenilor sunt radical schimbate acum. Parlamentul trebuie să fie oglinda fidelă a opţiunilor oamenilor, iar Parlamentul actual este în contradicţie totală cu opţiunile oamenilor. În plus, Parlamentul pune beţe în roate Guvernului şi res­pinge orice proiect al Executivului. De exemplu, peste 80% dintre cetăţeni vor primari aleşi în două tururi de scrutin, PSD e împotrivă şi are peste 40% din parlamentari. Vrem anticipate şi pentru a putea asigura un suport stabil pentru guvernare, care să permită adoptarea proiectelor adoptate de guvern".

Premierul a precizat că Guvernul a decis să îşi asume răspunderea pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, deoarece adoptarea unei ordonanţe de urgenţă ar fi fost atacată de Avocatul Poporului la Curtea Constituţională, unde exista ris­cul ca actul normativ să fie declarat neconform Constituţiei.

Şeful Guvernului a mai spus că în legea adoptată de Executiv nu este operată nicio modificare privind alegerea şefilor de consilii judeţene, situaţia acestora urmând a fi reglementată ulterior.

În privinţa declanşării alegerilor parlamentare anticipate, Ludovic Orban a spus că Guvernul va mai da ocazia PSD să depună moţiuni de cenzură, dacă aceea anunţată recent de Marcel Ciolacu, preşedintele social-democraţilor şi preşedinte al Camerei Deputaţilor, nu va trece de votul din plenul Parlamentului.

Ludovic Orban a spus: "E posibilă angajarea răspunderii şi pe desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor şi analizăm acum posibilitatea asumarea răspunderii pe desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Să vedem atunci ce va face PSD".

Ludovic Orban a menţionat că, în procedura declanşării alegerilor anticipate, nu ia în calcul să demisioneze din funcţia de prim-ministru. Şeful PNL este convins că formaţiunea sa politică va câştiga atât alegerile locale cât şi cele parlamentare anticipate şi că el va fi viitorul premier nominalizat de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS