Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:"Propunerea lui Meleşcanu în fruntea Senatului a creat o bulversare totală"

I.M.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, făcând referire la susţinerea PSD pentru Teodor Meleşcanu la funcţia de preşedinte al Senatului, că ceea ce s-a întâmplat "a creat o bulversare totală a Parlamentului".

"Mărturisesc că ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. ieri) la Senat a creat o bulversare totală a Parlamentului. La ora actuală ne punem întrebarea cu cine trebuie să stăm de vorbă la ALDE, dacă preşedintele partidului habar n-avea că Meleşcanu, care este vicepreşedinte al partidului, este candidat pe locul lui după ce şi-a dat demisia (...). Se pare că unii, pe măsură ce avansează în vârstă, încep să dea în mintea copiilor", a declarat Ludovic Orban, la postul B1TV.

Referitor la atitudinea unor reprezentanţi ai Pro România sau ALDE care ar susţine, în urma unor negocieri, actualul Guvern, liderul PNL a afirmat că aceştia trebuie să se decidă dacă sunt "cu Guvernul sau cu opoziţia".

Orban a spus că actualul Executiv nu mai are din punctul său de vedere nicio legitimitate şi că "PNL este gata să facă orice pentru a pune punct acestei guvernări".

Preşedintele liberal a mai opinat că social-democraţii nu vor să părăsească guvernarea deoarece "au conştiinţa faptului că dacă pleacă de la guvernare, PSD se va face praf şi pulbere".

PSD îl va susţine pentru funcţia de preşedinte al Senatului pe Teodor Meleşcanu, a anunţat luni premierul Viorica Dăncilă.

"Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (...) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu", a declarat Dăncilă după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat. Întrebată dacă a discutat cu Meleşcanu despre acest subiect, premierul a răspuns: "Nu puteam să fac propunerea fără a avea o discuţie".

Dăncilă a mai spus că PSD putea să revendice funcţia de preşedinte al Senatului, dar l-a propus pe Meleşcanu pentru că locul a fost al ALDE iar social-democraţii au vrut să arate că sunt "corecţi până la capăt".

Senatorul Teodor Meleşcanu a declarat, luni, că nu i-a cerut nimeni, niciodată, să îşi dea demisia din ALDE iar faptul că Partidul Social Democrat îl va susţine pe el pentru funcţia de preşedinte al Senatului este o garanţie a faptului că formaţiunea din care face parte nu va fi supusă unor presiuni "de un fel sau altul". El a mai spus că s-a discutat în grupul senatorial ALDE despre susţinerea sa de către PSD, precizând că există reţineri foarte multe din partea colegilor săi, dar că până la urmă decizia va aparţine plenului, potrivit sursei citate.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că renunţă la funcţia pe care o deţine pentru că "i se pare corect şi firesc" să o facă în urma retragerii ALDE din alianţa pe care a avut-o cu PSD.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Chiar nu se prinde nimeni ca MELESCANU acest SECURIST BATRAN este deja senil? Este TOXIC si pentru pseudo-partidul ALDE, dar mai ales pentru ROMANIA!

    Un popor de tradatori, de la daci pana acum

    cand aud aberatiile lui Orban mi se ia de tot....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS