Abonament gratuit

LUDOVIC ORBAN:"Putem face şedinţă de guvern în fiecare zi din ianuarie"

A.M.
Politică /

Ludovic Orban (Sursă Foto: www.gov.ro)

Ludovic Orban (Sursă Foto: www.gov.ro)

Guvernul ar putea face şedinţă zilnic, în ianuarie, dacă Parlamentul va respinge proiectul prin care se vor emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare, a declarat premierul Ludovic Orban după întrevederea cu Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române de la Palatul Elisabeta.

Domnia sa a explicat: "Ne adaptăm, dacă va fi necesar să adoptăm un act normativ, o să îi chemăm din vacanţă. Nu e niciun fel de problemă. Emitem ordonanţe şi, odată cu emiterea de ordonanţe trebuie să vină din vacanţă. Dacă nu vor să aibă vacanţă, putem face şedinţă de guvern în fiecare zi din ianuarie şi putem în fiecare zi din ianuarie să convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară prin adoptarea de ordonanţe de urgenţă, dacă dânşii consideră că trebuie să abroge legea."

Totodată, primul-ministru a adăugat că, în fiecare an, pe perioada vacanţei parlamentare se adoptă o astfel de lege deoarece sunt situaţii unde există risc de infringement.

"Nu cred că îşi vor dori să nu se dea reglementări cu caracter de lege în domenii în care ulterior statul ar trebui să plătească despăgubiri. S-ar putea să ne supărăm să ne îndreptăm împotriva parlamentarilor care nu ne-au dat dreptul de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare", a spus Ludovic Orban.

Comisiile juridică şi de buget ale Camerei Deputaţilor au adoptat, marţi, raport de respingere în cazul proiectului de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Potrivit proiectului, Guvernul îşi propune să emită ordonanţe (simple) în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada cuprinsă între încheierea celei de-a doua sesiuni ordinare a anului 2019 şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2020, adică în perioada ianuarie-februarie 2020.

Domeniile în care Executivul vrea să emită ordonanţe simple sunt: finanţe publice, economie, energie şi mediu de afaceri, lucrări publice, dezvoltare şi administraţie, afaceri interne, transporturi, infrastructură şi comunicaţii, cultură, fonduri europene, sănătate, informează Digi24.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. SUCCES !!Inseamna ca treceti la treaba !Pana acum ati latrat!?Doamne ajuta !

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ba nu mai o frecati.Eliminati trantorii,jmecherii,hotii,taia ti in carne vie tot ceea ce freaca menta sii dati drumul la investitii in infrastructura.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS