LUDOVIC ORBAN:"Susţin declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare"

M.I.A.
Politică /

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, marţi, că susţine toate declaraţiile liberalilor referitoare la falsificarea cifrelor bugetare şi apreciază că, în loc să se ocupe de guvernare, "PSD se preocupă de plângeri penale".

"Reflexul comunistoid al PSD de a închide gura celor care spun lucrurilor pe nume, prin ameninţare şi încercări de intimidare cu plângeri penale, arată adevărata faţă hâdă a acestui grup de indivizi, care a încetat să mai fie un partid politic. PSD a ajuns azi doar o adunătură de parveniţi, inculţi şi disperaţi, care îşi caută cu exasperare salvarea personală. După ce a distrus toate echilibrele economice, cum numai un duşman al României ar fi putut-o face, preocuparea PSD nu este alta decât să încerce să le pună căluşul în gură celor care vorbesc", a transmis, marţi, liderul PNL, Ludovic Orban, conform News.ro.

Aceasta anunţă că susţine toate declaraţiile liberalilor care au vorbit despre falsificarea cifrelor bugetare.

"Anunţ în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal că susţin toate declaraţiile colegilor mei referitoare la falsificarea cifrelor bugetare de către actuala guvernare. Va fi ocazia perfectă pentru a demonstra în justiţie nu doar că reprezentanţii actualului Guvern au minţit fără scrupule în legătură cu dezastrul economic pe care l-au produs, dar că faptele acestor ageamii se află în contradicţie cu legile în vigoare", a mai transmis Orban.

Acesta afirmă că a avertizat de la începutul anului că "întregul buget de stat pe anul 2019 este unul construit pe bani falşi, iar acest lucru este confirmat astăzi de execuţia bugetară la 6 luni".

"La rândul său, rectificarea bugetară promovată de Guvern este complet falsă, reprezentând doar un artificiu de a masca realitatea situaţiei bugetare dezastruoase. De asemenea, iresponsabilitatea cu care a fost construită rectificarea bugetară de către PSD-ALDE va face ca pe finalul acestui an să ajungem într-o situaţie economică extrem de dificilă. Totul, în condiţiile în care nu ne aflăm într-o situaţie de criză economică internaţională, iar sectorul privat a făcut eforturi uriaşe de a obţine creştere economică", susţine Orban, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, "sutele de modificări ale Codului fiscal, abominabila OUG 114, jefuirea bugetelor comunităţilor locale, încălcarea sistematică a legii responsabilităţii fiscal-bugetare, transferul contribuţiilor şi anularea creşterii salariilor, inflaţia galopantă încurajată de Guvern, scăderea puterii de cumpărare, neindexarea pensiilor conform legii în vigoare, afectarea sumelor direcţionate către Pilonul 2 de pensii, blocarea marilor proiecte de investiţii în infrastructură, eşecul în absorbţia de fonduri europene, sunt doar câteva exemple ale incompetenţei crase a acestei guvernări a PSD care afectează grav economia".

"Cei care ar trebui să sufere consecinţe penale nu sunt colegii mei, care spun adevărul, ci tocmai cei din PSD, care mint cu neruşinare cu privire la bugetul de stat, care au făcut praf finanţele ţării, şi sunt convins că vor plăti pentru nota de plată pe care o pun pe umerii noştri şi ai copiilor noştri", şi-a încheiat liderul PNL mesajul, conform aceleiaşi surse.

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că datele în documentele pentru rectificarea bugetară sunt false şi subliniază că toţi vinovaţii vor răspunde. În replică, PSD anunţă că va face o plângere penală împotriva reprezentanţilor PNL.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS