Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

Lufthansa: acord cu statul german pentru un plan de salvare

S.B.
Companii /

Lufthansa: acord cu statul german pentru un plan de salvare

Lufthansa şi guvernul german au ajuns la un acord privind un pachet de salvare de 9 miliarde de euro prin care statul devine cel mai mare acţionar al grupului cu 20% din acţiuni, au confirmat oficial luni cele două părţi, potrivit hotnews.

Măsurile, care încă nu au fost aprobate de Comisia Europeană şi de adunarea generală extraordinară a acţionarilor, prevăd:

-un credit garantat de Berlin de 3 miliarde de euro,

-achiziţionarea de acţiuni pentru 300 de milioane de euro în cadrul unei majorări de capital

-o injecţie de fonduri de 4,7 miliarde de euro, o participare fără drept de vot, detaliază Lufthansa într-un comunicat de presă.

Compania a anunţat în 7 mai că negociază un pachet de bailout în valoare de 9 miliarde de euro cu guvernul german pentru a-şi asigura viitorul, confirmând o informaţie publicată de Reuters.

Potrivit sursei citate, Lufthansa a afirmat la momentul respectiv că pachetul include o componentă de participare fără drept de vot, un împrumut garantat şi o creştere a capitalului social care ar putea aduce în proprietatea statului până la 25% plus unu din acţiunile companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie