Crypto

Lunic Franchising a scăzut sub 10% deţinere la Sphera

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 februarie

Lunic Franchising and Consulting Ltd. a ajuns, ieri, la o deţinere de 9,99% din Sphera Franchise Group (SFG), sub pragul de 10% faţă de care este necesară raportarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), se arată într-un comunicat al operatorului lanţurilor publice de alimentaţie remis BVB.

La finele anului trecut, Lunic Franchising and Consulting Ltd., companie deţinută de Lucian Vlad şi înregistrată în Limassol, Cipru, avea 10,84% din operatorul KFC, Pizza Hut şi Taco Bell. La listarea Sphera din noiembrie 2017, Lucian Vlad vânduse 22,34% din companie, pachet pe care-l deţinea prin Lunic Franchising and Consulting Ltd, rămând cu o deţinere de 10,99%, prin Anasa Properties SRL. În noiembrie 2019, a transferat pachetul de aproape 11% de la Anasa Properties la Lunic Franchising and Consulting.

Activitatea Sphera Franchise Group a fost sever lovită de măsurile luate de autorităţi pentru limitarea răspândirii pandemiei Covid-19. Pentru primele nouă luni ale anului trecut, vânzările consolidate ale Sphera au fost de 502,4 milioane de lei, echivalentul unui declin de 27,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile în restaurante au coborât cu 22,8%, până la 467,62 milioane de lei. Profitul din exploatare în restaurante s-a ridicat la 34,92 milioane de lei, în scădere cu 60,5%, rezultat care a fost puternic erodat de cheltuieli generale şi administrative, astfel încât Grupul Sphera a încheiat primele nouă luni din 2019 cu o pierdere de 4,7 milioane de lei. Totuşi, în trimestrul al treilea se constată o îmbunătăţire a activităţii, cu o creştere treptată a vânzărilor încă din luna iulie, după cum reiese din raportul trimestrial al companiei.

Pe lângă Lunic Franchising and Consulting, la finalul anului trecut, Tatika Investments (Cipru) avea 27,33% din acţiunile SFG, iar Computerland România - 21,43% şi Wellkept Group (România) - 16,34%. Tatika Investments şi Wellkept Group sunt deţinute de Radu Dimofte, iar Computerland de Nicolae Badea.

La finele săptămânii trecute, capitalizarea bursieră a Sphera Franchise Group se ridica la 601,39 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro