Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 05 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 05 Decembrie 2019

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au accelerat scăderea anuală şi în octombrie 2019, până la 1,9%, de la 1,2% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,1%. Preţurile industriale din UE au scăzut cu o rată anuală de 1,6%, după o scădere de 0,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%. La nivelul statelor UE cele mai mari scăderi anuale au fost în Danemarca şi Italia (ambele -4,1%), Grecia (-4,0%) şi Belgia (-3,0%), iar cele mai mari creşteri anuale în Bulgaria (+3,8%), România (+2,9%) şi Slovenia (+1,9%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile de consum din Turcia şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 10,6%, de la 8,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 8,9%, de la 7,9% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,2%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 9,6%, de la 9,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%.

(Sursa: TurkStat)

Preţurile producătorilor industriali din Turcia şi-au accelerat creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 4,3%, de la 1,7% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,5%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 3,8%, de la 6,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%.

(Sursa: TurkStat)

Producţia industrială din Brazilia a crescut cu o rată anuală de 1% în octombrie 2019, după o creştere de 1,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,8%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Producţia bunurilor de capital a scăzut cu o rată anuală de 2,9%, după un avans de 1,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar producţia bunurilor de consum a crescut cu o rată anuală de 4,1%, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, în condiţiile unei creşteri anuale de 6,9% a producţiei bunurilor de consum durabile.

(Sursa: IBGE)

Producţia industrială din Letonia şi-a temperat creşterea anuală în octombrie 2019, până la 3%, de la 7,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 2,3%, după un avans de 1,1% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a temperat creşterea anuală până la 1,8%, de la 3,1% în luna precedentă, în condiţiile unei stagnări lunare, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 11,9%, după un avans de 27,8% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 12,7%.

(Sursa: Latvia Statistics)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS