Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-10 Ianuarie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-10 Ianuarie 2019

Comenzile industriale noi din Germania şi-au accelerat declinul anual şi în noiembrie 2018, până la 4,3%, de la 3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Comenzile interne şi-au temperat declinul anual până la 3,6%, de la 5,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 2,4%, iar comenzile externe şi-au accelerat declinul anual până la 4,8%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 3,2%, în condiţiile unei scăderi lunare de 11,6% a comenzilor din zona euro şi a unei creşteri lunare de 2,3% a comenzilor din afara zonei euro.

(Sursa: Destatis)

Producţia industrială din Germania a înregistrat o scădere masivă neaşteptată în noiembrie 2018, cu o rată lunară de 1,9%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, iar scăderea anuală a fost de 4,7%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare a scăzut cu o rată anuală de 4,9%, după o creştere de 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,8%, iar producţia de energie şi-a accelerat declinul anual până la 7,1%, de la 4,2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 3,7%.

(Sursa: Destatis)

Volumul vânzărilor retail din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 1,1%, de la 2,3% în luna precedentă, pe fondul unei noi creşteri lunare de 0,6%. Vânzările retail din UE au crescut cu o rată anuală de 2,1%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale ale vânzărilor retail s-au înregistrat în Slovenia (+10,7%), România (+7,2%) şi Lituania (+7,0%), iar scăderi în Belgia (-1,6%), Malta (-1,3%) şi Austria (-0,2%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile producătorilor industriali din zona euro şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 4%, de la 4,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Preţurile industriale din UE au crescut cu o rată anuală de 4,3%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,4%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregis-trat în Belgia (+9,3%), Danemarca (+9,2%) şi Estonia (+8,6%), iar singura scădere anuală s-a înregistrat în Irlanda (-0,6%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile producătorilor industriali din Finlanda şi-au temperat creşterea anuală şi în noiembrie 2018, până la 4,7%, de la 5,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după un avans de 0,3% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au temperat creşterea anuală până la 4,3%, de la 5,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile energiei şi-au accelerat creşterea anuală până la 10,9%, de la 8,7% în luna anterioară, pe fondul unui avans lunar de 1,9%.

(Sursa: Statistics Finland)

Preţurile producătorilor industriali din Letonia şi-au accelerat uşor creşterea anuală în noiembrie 2018, până la 5,4%, de la 5,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,3%, de la 4,1% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 9,6%, de la 9,7% în luna anterioa-ră, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%.

(Sursa: CSBL)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS