Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-13 Decembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-13 Decembrie 2019

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări în noiembrie 2019, până la 2,1%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 2%, de la 2,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,9%, pe fondul unei noi stagnări lunare. Indicele core al preţurilor şi-a menţinut creşterea anuală la 2,3%, în condiţiile unei noi creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: BLS)

Preţurile de consum din Suedia şi-au accelerat peste aşteptări creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 1,8%, de la 1,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,2% de la 2,7% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au menţinut creşterea anuală la 2,1%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,6%.

(Sursa: SCB)

Preţurile de consum din Portugalia au crescut cu o rată anuală de 0,3% în noiembrie 2019, după o stagnare în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,3%, de la 0,5% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile utilităţilor au scăzut cu o rată anuală de 0,3%, după o scădere de 0,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,2%.

(Sursa: INE Portugal)

Preţurile de consum din Norvegia şi-au temperat creşterea anuală în noiembrie 2019, până la 1,6%, de la 1,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%, după un avans de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor au scăzut cu o rată anuală de 0,8%, după o creştere de 0,6% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 1,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%.

(Sursa: Statistics Norway)

Producţia industrială din Italia şi-a accelerat declinul anual şi în octombrie 2019, până la 2,4%, de la 2,2% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,3%, după o scădere de 0,4% în luna anterioară. Producţia din industria prelucrătoare şi-a accelerat declinul anual până la 2,7%, de la 2,2% în luna precedentă, în condiţiile unui declin lunar de 0,3%, iar producţia de energie a crescut cu o rată anuală de 1,1%, după o scădere de 0,5% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,4%.

(Sursa: Istat)

Preţurile locuinţelor din Germania şi-au temperat creşterea anuală şi în octombrie 2019. Preţurile apartamentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 6,5%, de la 7,8% în luna anterioară şi au ajuns la circa 254 de mii de euro, iar preţurile caselor noi şi-au menţinut creşterea anuală la 9,5% şi au ajuns la o valoare medie de circa 400 de mii de euro. Preţurile caselor existente şi-au temperat uşor creşterea anuală, până la 10,5%, de la 10,6%% în luna precedentă şi au ajuns la o valoare medie de circa 304 mii de euro.

(Sursa: Europace AG)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS