Abonament gratuit

MACRO NEWSLETTER 14 august 2014

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 14 august 2014

Producţia industrială din zona euro a înregistrat o scădere neaşteptată în iunie 2014, cu o rată lunară de 0,3%, după un declin de 1,1% în luna precedentă, iar faţă de iunie 2013 s-a înregistrat o stagnare, după un avans de 0,6% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a crescut cu o rată anuală de 0,7%, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Ungaria (+11,3%), România (+9,9%) şi Slovacia (+7,5%), iar cele mai mari scăderi în Grecia (-6,9%), Malta (-3,8%) şi Letonia (-2,0%).

(sursa: Eurostat)

Preţurile de consum din Franţa şi-au menţinut creşterea anuală la 0,5% în iulie 2014, pe fondul unei scăderi lunare peste aşteptări, de 0,3%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat declinul anual până la 1,4%, de la 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar preţurile produselor nealimentare şi-au accelerat declinul anual până la 1,3%, de la 1,2% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 2,9%. Preţurile serviciilor şi-au menţinut creşterea anuală la 1,8%, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,1%.

(sursa: INSEE)

Preţurile de consum din Spania au scăzut cu o rată anuală de 0,3% în iulie 2014, după o creştere de 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,9%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat declinul anual până la 2%, de la 1,5% în luna precedentă, în condiţiile unei noi stagnări lunare, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,2%, de la 2,1% în luna anterioară, pe fondul unei noi scăderi lunare de 0,5%.

(sursa: INE)

Preţurile de consum din Polonia au scăzut cu o rată anuală de 0,2% în iulie 2014, după un avans de 0,3% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au accelerat declinul anual până la 1,7%, de la 0,9% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 1,1%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,7%, de la 1,9% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare.

(sursa: GUS)

Vânzările retail din Norvegia au crescut peste aşteptări în iunie 2014, cu o rată lunară de 1,2%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-as accelerat până la 2,3%, de la 0,5% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,1%, de la 1,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar vânzările de combustibil auto şi-au temperat declinul anual până la 1,4%, de la 3,7% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,7%.

(sursa: Statistics Norway)

Vânzările retail din SUA au stagnat neaşteptat în iulie 2014, conform datelor oficiale preliminare, după o creştere lunară de 0,2% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 4,2%, de la 4,3% în luna anterioară. Vânzările de produse alimentare au crescut cu o rată anuală de 3,1%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar vânzările de combustibil auto au scăzut cu o rată anuală de 1,2%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(sursa: US Census Bureau)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS