Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER 16 ianuarie 2014

Ziarul BURSA #Internaţional /

MACRO NEWSLETTER 16 ianuarie 2014

Producţia industrială din zona euro a crescut peste aşteptări în noiembrie 2013, cu o rată lunară de 1,8%, după un declin de 0,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 3%, de la 0,5% în luna anterioară. Producţia industrială din UE a crescut cu o rată anuală de 3%, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,5%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în Irlanda (+13,2%), Slovacia (+12,7%), Cehia (+8,8%) şi România (+8,7%), iar cele mai mari scăderi în Malta (-8,6%) şi Grecia (-6,2%).

(sursa: Eurostat)

Preţurile de consum din Marea Britanie au înregistrat cea mai redusă creştere anuală din ultimii patru ani în decembrie 2013, de 2%, după un avans de 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 1,9%, de la 2,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat creşterea anuală până la 3,7%, de la 3,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 2,3%.

(sursa: ONS)

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2013, până la 4,1%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a accelerat creşterea anuală până la 4,5%, de la 4,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a accelerat creşterea anuală până la 1,8%, de la 0,8% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,5%, iar creditul acordat guvernului central şi-a temperat creşterea anuală până la 34,1%, de la 47% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 18,3%.

(sursa: NBP)

Vânzările retail din SUA au crescut peste aşteptări în decembrie 2013, cu o rată lunară de 0,2%, în condiţiile în care avansul lunar precedent a fost revizuit în scădere la 0,4%, de la 0,7%. Creşterea anuală a vânzărilor, exprimate în preţuri curente, s-a accelerat până la 4,3%, de la 3,7% în luna precedentă. Vânzările retail, exclusiv automobile, au crescut cu o rată anuală de 3,7%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, pe fondul unei scăderi lunare de 2,5% a vânzărilor de produse electronice. Vânzările de combustibil auto au crescut cu o rată anuală de 0,6%, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,6%.

(sursa: U.S. Census Bureau)

Preţurile de consum din Spania şi-au accelerat creşterea anuală în decembrie 2013 până la 0,3%, de la 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,2% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,5%, iar preţurile utilităţilor au înregistrat o stagnare anuală, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%.

(sursa: INE)

Preţurile de consum din Ungaria şi-au temperat creşterea anuală în decembrie 2013, până la 0,4%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,5%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile alimentelor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 0,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au accelerat scăderea anuală până la 17,7%, de la 10,3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 8,1%.

(sursa: KSH)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS