Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

MACRO NEWSLETTER-21 Noiembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER-21 Noiembrie 2019

Producţia în sectorul construcţiilor din zona euro a scăzut cu o rată anuală de 0,7% în septembrie 2019, după o creştere de 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după un declin de 0,8% în luna anterioară. Producţia din UE şi-a temperat creşterea anuală până la 0,3%, de la 1,4% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. La nivelul statelor UE, cele mai mari creşteri anuale s-au înregistrat în România (+28,9%), Ungaria (+17,8%) şi Bulgaria (+6,9%), iar cele mai mari scăderi anuale s-au înregistrat în Spania (-10,0%), Slovenia (-8,1%) şi Franţa (-2,6%).

(Sursa: Eurostat)

Preţurile locuinţelor din Suedia şi-au accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2019. Indicele total a crescut cu o rată anuală de 3,5%, după un avans de 2,7% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,1%. Preţurile apartamentelor şi-au accelerat creşterea anuală până la 2,5%, de la 2,1% în luna anterioară, în condiţiile unei stagnări lunare, iar preţurile caselor şi-au accelerat creşterea anuală până la 4,1%, de la 3% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%.

(Sursa: NASDAQ OMX Valueguard)

Comenzile industriale noi din Italia au crescut cu o rată anuală de 0,3% în septembrie 2019, după o scădere de 10,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1%, după un avans de 0,8% în luna anterioară. Comenzile interne au crescut cu o rată anuală de 2,3%, după o scădere de 4,8% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,7%, iar comenzile externe şi-au temperat scăderea anuală până la 2,3%, de la 16,2% în luna anterioară, pe fondul unei creşteri lunare de 1,5%.

(Sursa: Istat)

Preţurile producătorilor industriali din Germania şi-au accelerat scăderea anuală în octombrie 2019, până la 0,6%, de la 0,1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o creştere de 0,1% în luna anterioară. Preţurile bunurilor de capital şi-au menţinut creşterea anuală la 1,5%, în condiţiile unei creşteri lunare de 0,1%, iar preţurile bunurilor de consum durabile au crescut cu o rată anuală de 1,4%, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%. Preţurile energiei şi-au accelerat declinul anual până la 3,1%, de la 1,9% în luna precedentă, în condiţiile unui declin lunar de 0,1%.

(Sursa: Destatis)

Preţurile producătorilor industriali din Estonia şi-au accelerat scăderea anuală în octombrie 2019, până la 1,7%, de la 1% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,4%, după un declin de 0,1% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 2,4%, de la 1,4% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile energiei au crescut cu o rată anuală de 0,3%, după un declin de 3,7% în luna anterioară, pe fondul unei scăderi lunare de 1,3%.

(Sursa: Estonia Statistics)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS