Abonament gratuit

MACRO NEWSLETTER 25 Septembrie 2019

Ziarul BURSA #Macroeconomie /

MACRO NEWSLETTER 25 Septembrie 2019

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut uşor în septembrie 2019, conform datelor de la Institutul Ifo. Indicele încrederii a crescut până la 94,6 puncte, de la 94,3 puncte în luna precedentă, în condiţiile creşterii indicelui condiţiilor curente până la 98,5, de la 97,4 în luna anterioară. Indicele aşteptărilor pentru următoarele şase luni a scăzut cu 0,5 puncte faţă de luna precedentă, până la 90,8 puncte. (Sursa: IFO)

Încrederea în economia Cehiei a scăzut în septembrie 2019, pe fondul declinului încrederii la nivelul companiilor şi consumatorilor. Indicele agregat al încrederii a scăzut până la 9,4 puncte, cel mai redus nivel din ultimii 5 ani, de la 10,5 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele încrederii consumatorilor a scăzut cu 1,8 puncte, până la un punct, iar indicele încrederii companiilor a scăzut până la 11,6 puncte, de la 12,5 puncte în august 2019. (Sursa: CZSO)

Preţurile producătorilor industriali din Finlanda au scăzut cu o rată anuală de 1% în august 2019, după o scădere de 0,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară. Preţurile din industria prelucrătoare şi-au accelerat scăderea anuală până la 1,4%, de la 1,2% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile energiei şi-au temperat creşterea anuală până la 0,1%, de la 1,6% în luna anterioară, pe fondul unei stagnări lunare. (Sursa: Statistics Finland)

Creditul acordat rezidenţilor din Polonia şi-a accelerat creşterea anuală în august 2019, până la 7,8% de la 7,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,2%, în condiţiile în care creditul acordat gospodăriilor populaţiei şi-a menţinut creşterea anuală la 6,8%, pe fondul unei creşteri lunare de 1%. Creditul acordat companiilor nefinanciare şi-a accelerat creştera anuală până la 5,2% de la 4,3% în luna precedentă, în condiţiile unei creşteri lunare de 1,5%. (Sursa: NBP)

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS