Macromex investeşte 15 milioane de euro într-un nou centru de distribuţie

Miscellanea / 13 ianuarie

Macromex investeşte 15 milioane de euro într-un nou centru de distribuţie

Macromex anunţă construirea celui de al doilea depozit, Corso Distribution Center, în localitatea Chitila. Costul investiţiei se ridică la valoarea de 15 milioane de euro şi va fi finanţat atât din fonduri proprii, cât şi dintr-un credit de investiţii pe termen lung oferit de Alpha Bank România, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Servicii logistice şi de distribuţie

Noul depozit va acoperi o arie de 10.000 mp şi va fi compus din zona de depozitare pentru congelate, cea pentru refrigerate, o clădire administrativă cu două etaje, precum şi diverse clădiri tehnice. Aceste construcţii se vor situa pe o suprafaţă de teren de 50.000 mp, pe care se are în vedere o extindere viitoare.

Corso Distribution Center va avea o capacitate de depozitare de 10.500 de paleti în zona de temperatură de -24 grade Celsius şi de 2.200 de paleţi în zona produse refrigerate (0-2 grade Celsius) cu câte şapte, respectiv trei porţi de andocare prin intermediul cărora vor putea circula peste 3000 paleţi IN/OUT zilnic. De asemenea, în interiorul depozitului vor exista zone de pregătire a comenzilor de livrat către clienti, ce vor permite procesarea a mai mult de 800 comenzi zilnic.

Facilitatea va fi deservită de o zonă de parcare cu mai mult de 150 de locuri, atât pentru autoturisme, cât şi pentru autoutilitare şi camioane, fiind prevăzută şi cu 10 staţii de încărcare rapidă a bateriilor maşinilor electrice.

Cele mai noi tehnologii

Corso Distribution Center va beneficia de cele mai noi tehnologii logistice şi IT pentru recepţia, încărcarea/ descărcarea şi manipularea mărfurilor, precum electrostivuitoare cu tehnologie Lithium-ion, sistemul de pregătire a comenzilor "pick by voice" sau sistemul de management al mărfurilor din depozite. De asemenea, va exista o zonă de training şi de prezentare de produse cu facilităţi de pregătire a mâncării. Atât zona de depozit, cât şi cea de birouri, vor beneficia de toate facilităţile unei bune exploatări: sală de mese, vestiare, săli de şedinţe, grupuri sanitare, la cele mai moderne standarde.

"Faptul că progresul tehnologic este un proces continuu, general şi ireversibil, este indubitabil. Ceea ce diferenţiază însă jucătorii din peisajul macroeconomic este mai degrabă viteza de adaptare la schimbarea continuă şi adoptarea tehnologiei pe măsura dezvoltării ei. Macromex este unul dintre acei jucători agili, cu abilităţile necesare pentru a construi atât pe pieţe mature, cât şi noi, produse şi branduri relevante, echipe şi infrastructură de top. Astfel, această investiţie vine firesc în întâmpinarea nevoilor companiei de a asigura cele mai înalte standarde de calitate cu privire la serviciile logistice şi de distribuţie", transmite Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Preocupare pentru protecţia mediului

În ceea ce priveşte grija pentru mediu, Macromex are foarte multe proiecte implementate, precum colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, inclusiv a echipamentelor electrice şi electronice, renunţarea la achiziţia de apă îmbuteliată. S-a redus masiv consumul de hârtie prin implementarea unui sistem electronic de emitere, circulaţie şi arhivare a diverselor documente interne. De peste 5 ani, în depozitul din Câmpia Turzii, 30% din energia electrică consumată provine de la o fermă de panouri fotovoltaice.

Se are în vedere achiziţia, în viitor, de autoturisme şi autoutilitare electrice, motiv pentru care, la Corso Distribution Center, a fost prevăzută dotarea cu 10 de staţii de încărcare rapidă a acestora. De asemenea, se vor utiliza timere automate pentru economia de electricitate, care practic întrerup automat alimentarea cu electricitate, în afara orelor de program, a diverselor echipamente de iluminat şi climatizare. Se vor folosi corpuri de iluminat pe bază de leduri şi echipamentele de frig de ultimă generaţie, eficiente energetic, ce vor asigura o reducere a consumului de electricitate cu 30%, comparativ cu vechea locaţie, deşi în Chitila capacitatea de depozitare va fi dublă.

Impactul asupra comunităţii

"Am găsit o deschidere deosebită şi o permanentă susţinere din partea autorităţilor locale şi a furnizorilor de utilităţi, ceea ce practic ne-a ajutat să respectăm întocmai planul de realizare a investitiei, mai ales în contextul actual de pandemie. Prezenţa Macromex în Chitila va aduce multe oportunităţi localnicilor. Macromex va susţine şi crearea sau dezvoltarea unor mici afaceri complementare în jurul noului centru de distribuţie.", a mai declarat Albert Davidoglu, CEO Macromex.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro