Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Macron criticat politicos dar apăsat după ce declară NATO în "moarte cerebrală"

D.I.
Internaţional /

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Cancelarul german Angela Merkel denunţă drept "intempestiv" şi "radical" diagnosticul de "moarte cerebrală" pus NATO de către preşedintele francez Emmanuel Macron, iar secretarul de Stat Mike Pompeo reiterează exigenţa americană a unei "împărţiri a poverii" financiare mai bune, într-o serie de reacţii împărţite, în afară de a Rusiei, adversarul istoric al Alianţei Nord-Atlantice, care consideră aceste "vorbe de aur", relatează AFP.

Macron a fost criticat politicos, dar apăsat de NATO, Germania şi Statele Unite, care consideră acest parteneriat strategic de neocolit.

Într-un interviu acordat The Economist, preşedintele francez, care deplânge lipsa de coordonare între Statele Unite şi Europa în NATO şi comportamentul Turciei în Siria şi care vede Europa "pe marginea prăpastiei" în cadrul geopolitic actual, i-a îndemnat pe parteneri să se trezească, pentru a-şi păstra contolul asupra destinului, cu o lună înaintea summitului NATO prevăzut la Londra la începutul lui decembrie.

Cancelarul german Angela Merkel a comentat aceste declaraţii într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, la Berlin.

"Eu nu cred că o asemenea judecată intempestivă este necesară, chiar dacă avem probleme, chiar dacă trebuie să ne sesizăm", a declarat ea, subliniind că nu împărtăşeşte "termenii radicali" ai lui Macron.

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a apreciat, la rândul său, că Alianţa Nord-Atlantcă rămâne "puternică" şi că Statele Unite şi Europa "cooperează mai mult decât am făcut-o de decenii".

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a apreciat, într-o conferinţă de presă la Leipzig, în Germania, că NATO rămâne "istoric unul dintre parteneriatele strategice cele mai importante".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. De ce nu sunt surprins de acest lucru? Biblia spune: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [cutremur economice şi geopolitice, dezintegrarea zonei euro, Uniunii Europene si NATO. Multe ţări din fostul bloc de Est va reveni în sfera de influenţă a Rusiei]" (Daniel 11:28,29a).

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De ce nu sunt surprins de acest lucru? Biblia spune: "La timpul fixat [regele nordului] va întoarce" (Daniel 11:29a). Aceasta înseamnă, de asemenea, dezintegrarea Uniunii Europene şi NATO.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS