Macron promite arme defensive Ucrainei

Macron promite arme defensive Ucrainei

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Franţa-EFE(prin Agerpres)-25 februarie 2022:Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis astăzi Ucrainei un ajutor economic suplimentar de 300 de milioane de euro, adăugând că se află în contact cu autorităţile de la Kiev pentru a le trimite material defensiv de care armata ucraineană are nevoie pentru a respinge ofensiva militară lansată de Rusia.

''Nu am cruţat şi nu vom cruţa nimic pentru a-i ajuta (pe ucraineni). Le datorăm sprijin şi solidaritate'', a spus Macron într-un mesaj solemn citit în numele său în Adunarea Naţională şi Senatul francez, cu ansamblul membrilor celor două camere legislative în picioare.

El a adăugat că vor fi asumate ''angajamente suplimentare în cadrul NATO pentru protejarea teritoriilor aliaţilor baltici şi români'' şi de asemenea va fi consolidată lupta împotriva dezinformării şi atacurilor cibernetice.

Macron a subliniat că Franţa, ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU şi preşedinte în exerciţiu al Consiliului UE, trebuie să aibă un rol semnificativ în soluţionarea crizei din Ucraina. Războiul lansat de Rusia împotriva acesteia ''marchează un mare punct de inflexiune geopolitic şi istoric al secolului al XXI-lea şi creează riscul revenirii la imperii şi la un conflict pentru graniţe'', consideră liderul de la Elysee.

Înainte de a transmite acest mesaj, Macron s-a întâlnit cu predecesorii săi Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, pentru a schimba opinii despre situaţia actuală şi a afla din experienţa lor legată de alte conflicte militare.

În timp ce Hollande a apreciat că trebuie intensificate sancţiunile împotriva Rusiei, Sarkozy a estimat că diplomaţia este singura cale posibilă în conflictul ruso-ucrainean şi că lumea are nevoie de noi instituţii şi mecanisme multilaterale. ''Nimic nu mai funcţionează astăzi. Nici NATO, nici G7, nici G20, a cărui creare am susţinut-o. Nici măcar ONU, care oscilează între apatie şi imobilism'', a remarcat fostul preşedinte de dreapta francez.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro