Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Macron propune înfiinţarea unei "înalte autorităţi a vieţii publice"

D.I.
Politică /

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Emmanuel Macron (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus vineri să se înfiinţeze o "înaltă autoritate a vieţii publice" în cadrul Uniunii Europene, după ce candidata sa în viitoarea Comisie Europeană (CE) a lui Ursula von der Leyen Sylvie Goulard a fost respinsă de către membrii Parlamentului European (PE), relatează AFP.

Şeful statului francez a denunţat, la finalul summitului european de la bruxelles, drept o "disfuncţionalitate" şi o "criză politică" decizia PE de a respinge candidatura lui Sylvie Goulard.

"Dacă politizăm acest proces îl vom distruge", a apreciat Macron.

Pe de altă parte, el şi-a exprimat dorinţa, la finalul Consiliului European care a validat un nou acord al Brexitului, ca data ieşirii Regatului Unit din UE - prevăzută la 31 octombrie - să fie respectată.

"Doresc ca noi să putem respecta termenle pe care le-am dat şi ca data de 31 octombrie să fie respectată", a declarat Macron în această conferinţă de presă.

"Eu nu fac politică ficţiune, nu mă voi pune în situaţia în care Parlamentul britanic ar vota una ori alta (sâmbătă), dar nu cred că o nouă amânare trebuie să fie acordată. Trebuie să terminăm aceste negocieri, să trecem la negocieri cu privire la relaţia viitoare şi să putem termina", a subliniat el.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS