MADR organizează evenimentul "Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti"

G.D.
Miscellanea / 13 decembrie 2022

Sursa foto: www.madr.ro

Sursa foto: www.madr.ro

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale continuă campania de promovare a produselor agroalimentare româneşti şi de creştere a accesului românilor la alimente de calitate obţinute pe plan local, sub denumirea "Produs românesc - Bun pentru tine, bine pentru fiecare", conform unui comunicat al MADR.

Potrivit sursei citate, MADR, cu sprijinul Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, organizează în perioada 16-19 decembrie 2022, în curtea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, evenimentul "Produse româneşti de Crăciun în Bucureşti", ce va constitui un prilej pentru vizitatori de a redescoperi tradiţia preparatelor specifice Crăciunului, a valorilor româneşti autentice, transmise din generaţie în generaţie.

Astfel, "cei care vor trece pragul Târgului se vor putea bucura de o bogată varietate de mâncare gătită specifică sărbătorilor de iarnă, care satisface toate gusturile: cârnaţi de porc la grătar, sarmale din carne şi sarmale de post", adaugă sursa citată.

Printre produsele româneşti cu care se vor delecta vizitatorii la târgul de Crăciun din acest an fac parte bucate din diferite regiuni ale ţării, atestate ca produse tradiţionale de către MADR: slănină afumată, cârnaţi de porc, caltaboş, jumări, cârnaţi şi tobă de casă, lebăr, jambon şi muşchi de porc afumate, lactate şi brânzeturi, produse din peşte, cozonac, prăjituri şi băuturi spirtoase. Din arealul zonei montane va fi prezentă la târg o gamă largă de brânzeturi, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă.

De asemenea, producătorii agricoli vor comercializa ulei de floarea-soarelui presat la rece, diverse sortimente de miere şi produse ale stupului, fructe şi legume de sezon, precum şi diverse produse obţinute din lavandă, provenite din fermele proprii.

Cei interesaţi vor avea posibilitatea de a achiziţiona produse agroalimentare româneşti recunoscute pe scheme de calitate europene: Magiun de prune Topoloveni (Indicaţie Geografică Protejată), Telemea de Sibiu (Indicaţie Geografică Protejată), Scrumbie de Dunăre afumată (Indicaţie Geografică Protejată), Salată cu icre de ştiucă de Tulcea (Indicaţie Geografică Protejată), Salată tradiţională cu icre de crap (Specialitate Tradiţională Garantată). De asemenea, de la târg nu va lipsi binecunoscuta plăcintă dobrogeană, produs ce se află în curs de dobândire a protecţiei europene ca Indicaţie Geografică Protejată.

Buna dispoziţie va fi asigurată de artişti de la Ansamblul Folcloric "Doina Oltului", care vor crea o atmosferă magică de Crăciun interpretând cele mai frumoase colinde.

Evenimentul dedicat sărbătorilor de iarnă va fi deschis în perioada 16-19 decembrie 2022, între orele 09:00-19:00, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb