MADRIGAL - CASA COLINDELOR se deschide pentru public

V.G.
Miscellanea / 28 noiembrie 2022

MADRIGAL - CASA COLINDELOR se deschide pentru public

În perioada 4 - 24 decembrie 2022, sediul Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" se transformă în CASA COLINDELOR şi se deschide pentru public, arată un comunicat de presă remis redacţiei. MADRIGAL - CASA COLINDELOR va putea fi vizitată din 4 decembrie pe Aleea Dealul Mitropoliei nr. 11 din Bucureşti, de luni până duminică.

Potrivit sursei citate, vizitatorii vor putea să îşi programeze un tur ghidat, care va recrea povestea culturală şi sonoră a Crăciunului în România postbelică, trecând prin istoria de aproape 60 ani a ansamblului, care, la trei ani de la înfiinţare, în 1966, în plină dictatură, a redat Crăciunul românilor.

Orarul de vizitare, programările şi biletele sunt disponibile pe platforma Bilete.ro, la LINK https://www.bilete.ro/madrigal-casa-colindelor/.

"În pragul Crăciunului şi a aniversării de 60 de ani de existenţă a Corului Madrigal, transformăm sediul nostru într-o capsulă a timpului. Este vorba despre un spectacol, o experienţă interactivă şi senzorială ce va purta publicul prin decenii, istorii, emoţii şi amintiri. Madrigalul este echivalent, pentru români, cu serbarea Crăciunului, interzisă de regimul comunist în sens spiritual, dar posibilă prin sunetul colindelor cântate cu atât de mult curaj de corul nostru. Casa Colindelor este un demers prin care reamintim omenilor unde nu ar trebui să ne întoarcem vreodată, dar mai ales cât de mult poate schimba societatea un demers cultural, muzical, precum a făcut Marin Constantin în 1966" - a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" şi realizatorul conceptului CASA COLINDELOR.

De aproape 6 decenii bucuria Crăciunului este legată cu fire invizibile de un sunet - cel al Madrigalului. Comunismul a încercat să taie orice legătură cu zona sacră, a pus cătuşe cuvintelor şi oamenilor, dar nu a putut încătuşa sunetul Corului Madrigal. În vremuri în care orice era cenzurat, colindele Madrigalului au zburat către lume, ca nişte păsări ale speranţei. Înregistrările ilicite cu colindele Madrigalului au împânzit România, ca o reţea invizibilă şi secretă, readucând bucuria Crăciunului în casele românilor.

Conceptul MADRIGAL - CASA COLINDELOR este creat de Emil Pantelimon, scenografia - Vladimir Turturica. Light design - Alin Popa, video mapping - Dorin Popovici. Un proiect implementat de Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin", se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro