MAE a pregătit o nouă garnitură de ambasadori

S.B.
Miscellanea / 13 noiembrie 2021

MAE a pregătit o nouă garnitură de ambasadori

Dănuţ Neculaescu, secretar de stat în MAE, va fi trimis ambasador al României la NATO, în locul lui Stelian Stoian, care, la rândul său, va fi numit la reprezentanţa ONU de la Viena, potrivit unor surse citate de news.ro.

Iulia Matei, de asemenea secretar de stat în MAE, va fi numită ambasador la UE, în locul Luminiţei Odobescu, care va deveni consilier prezidenţial pentru afaceri europene, în locul lăsat liber de Leonard Orban. Ambasadorul României în Spania va face rocadă cu omologul său din Italia.

Dănuţ Sebastian Neculăescu a fost numit, la 1 august 2017, în funcţia de secretar de stat pentru relaţii cu vecinătatea estică şi relaţii multilaterale la nivel global. Este diplomat de carieră şi lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din octombrie 2002.

Stelian Stoian a ocupat în ultimii opt ani funcţia de ambasador al României la NATO. Între 2006 şi 2013 a fost reprezentant permanent al României pe lângă Consiliul Europei, la Strasbourg. De asemenea, a făcut parte din echipa de promovare a candidaturii României la NATO la începutul anilor 2000.

Iulia Matei a fost numită în funcţia de secretar de stat pentru Afaceri Europene în 8 noiembrie 2019. Este diplomat de carieră din anul 2003 şi a parcurs toate etapele profesionale până la gradul diplomatic de ambasador, pe care îl deţine în prezent. Cariera sa diplomatică a fost asociată în mod constant de relaţiile cu Uniunea Europeană şi statutul României de stat membru al Uniunii Europene, potrivit Ministerului de Externe.

Gabriela Dancău, ambasador al României în Spania în ultimii cinci ani, va fi trimisă ambasador în Italia, susţin sursele citate. Diplomat de carieră de aproximativ 20 de ani, Gabriela Dancău a absolvit Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) din Bucureşti. Deţine două diplome de master, una în Relaţii internaţionale aprofundate, obţinută la Ecole des Hautes Etudes Internationales - Centre d'etudes diplomatiques et strategiques din Paris, şi alta în Cibernetică, obţinută ASE.

George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, va fi mutat în Spania. Bologan este licenţiat în Ştiinţele comunicării la Universitatea Liberă Maria Santissima Assunta din Roma (Italia) şi are masterat în domeniul administraţiei publice. Între anii 1995 şi 2003, George Gabriel Bologan a fost jurnalist acreditat pe lângă Sala de presă a Sfântului Scaun pentru postul de televiziune Telepace (Roma).

Candidaţii pentru posturile de ambasaori sunt audiaţi în Comisiile de politică externă ale Parlamentului, care emit un aviz consultativ.

Preşedintele Klaus Iohannis este cel care semnează decretele de acreditare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb