MAE anunţă o nouă rubrică pe site, dedicată alegătorilor din străinătate, cu întrebări frecvente referitoare la alegeri

A.P.
Miscellanea / 19 noiembrie 2020

MAE anunţă o nouă rubrică pe site, dedicată alegătorilor din străinătate, cu întrebări frecvente referitoare la alegeri

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a publicat pe pagina sa de internet, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare 2020, o rubrică de "Întrebări frecvente" referitoare la exercitarea dreptului de vot de către cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate la alegerile parlamentare din acest an, scrie News.

Rubrica oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări adresate de cetăţenii români din afara graniţelor ţării cu privire la exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă sau la secţie, modalitatea de a deveni membri ai birourilor secţiilor de votare organizate în străinătate şi importanţa respectării măsurilor de siguranţă sanitară în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de MAE.

Totodată, MAE precizează că în cadrul secţiunii sunt disponibile toate informaţiile necesare exercitării votului în afara ţării la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte votul la secţie, MAE aminteşte că românii cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării pot vota la secţiile organizate în străinătate pe parcursul a două zile - sâmbătă, 5 decembrie şi duminică, 6 decembrie 2020.

Pe baza propunerilor transmise în 16 noiembrie 2020 de către Ministerul Afacerilor Externe, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a aprobat prin Hotărârea nr. 26/2020, înfiinţarea a 748 de secţii de votare în străinătate pentru acest proces electoral. Lista secţiilor de votare este disponibilă pe pagina de internet a MAE, în secţiunea dedicată alegerilor parlamentare din acest an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

27 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0189
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5279
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5210
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.4625

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro