ICT

MAE:Bogdan Aurescu pledează pentru consolidarea posturii NATO pe întreg Flancul Estic

J.P.
Miscellanea / 24 martie

Bogdan Aurescu pledează pentru consolidarea posturii NATO pe întreg Flancul Estic

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic în a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe ai statelor membre ale Alianţei Nord-Atlantice, relatează Agerpres.

Şeful diplomaţiei române a participat miercuri la sesiunea dedicată relaţiilor cu Rusia, securităţii regionale şi dezvoltărilor din domeniul controlului armamentelor, în cea de a doua zi a reuniunii care se desfăşoară la Bruxelles. Pe lângă miniştrii aliaţi, la sesiune au mai participat miniştrii de externe din Finlanda, Suedia şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Josep Borrell.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis AGERPRES, în cadrul intervenţiei sale, Bogdan Aurescu a salutat prezenţa Finlandei, Suediei şi a Înaltului Reprezentant al UE la sesiunea ministerială, evidenţiind importanţa coordonării cu partenerii "like-minded" pe subiecte de interes comun, pentru promovarea unei abordări strategice, unitare şi coezive. El a atras atenţia, în mod special, asupra aprofundării coordonării între UE şi NATO în acest sens, ministrul Bogdan Aurescu evidenţiind aceste aspecte şi în cadrul recentei reuniuni a Consiliului Afaceri Externe din 22 martie.

Ministrul Afacerilor Externe a prezentat analiza României cu privire la provocările persistente de securitate la frontiera estică a Alianţei, inclusiv la Marea Neagră, referindu-se în acest context şi la necesitatea soluţionării conflictelor prelungite care destabilizează securitatea regiunii, precizează MAE.

În consecinţă, el a reiterat sprijinul pentru abordarea actuală a NATO faţă de Rusia, accentuând asupra necesităţii consolidării pe mai departe a posturii Alianţei de descurajare şi apărare pe întreg Flancul Estic. În acest cadru, ministrul de Externe a subliniat că dialogul cu Rusia se poate desfăşura "numai în condiţiile unei posturi foarte robuste a NATO de descurajare şi apărare".

Totodată, Bogdan Aurescu a evocat importanţa pe care Alianţa trebuie să o acorde unităţii şi coeziunii Flancului Estic, de la Marea Neagră la Marea Baltică.

De asemenea, şeful diplomaţiei române a evidenţiat impactul relevant al controlului armamentelor asupra securităţii şi stabilităţii regionale şi a susţinut necesitatea continuării de o manieră aprofundată a coordonării aliate pe această dimensiune, arată MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro