MAE şi Ministerul Educaţiei acordă 100 de burse de studii tinerilor din Belarus

A.B.
Miscellanea / 25 februarie

MAE şi Ministerul Educaţiei acordă 100 de burse de studii tinerilor din Belarus

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Educaţiei vor acorda, începând cu anul universitar următor, 100 de burse tinerilor din Belarus care doresc să studieze în instituţii de învăţământ superior din România, conform Agerpres.

Potrivit unei postări de pe site-ul Ministerului Educaţiei, bursele sunt acordate în baza deciziei Guvernului României din 17 decembrie 2020 şi vor fi destinate programelor de studii de licenţă, master sau doctorat, în limba română sau într-o limbă de circulaţie internaţională.

Oferta de burse, modalitatea de transmitere a aplicaţiilor, precum şi calendarul selecţiei sunt prezentate pe site-ul Ministerului Educaţiei, pe pagina special creată, https://www.edu.ro/100pentruBelarus.

"Iniţiativa acordării burselor vine în contextul promovării principiului libertăţii academice la nivelul Spaţiului European al Învăţământului Superior. Prin această iniţiativă se oferă tinerilor din Belarus, inclusiv celor care au fost exmatriculaţi din instituţiile de învăţământ superior belaruse din motive politice sau care se consideră ameninţaţi de deciziile autorităţilor politice de la Minsk, posibilitatea de a-şi continua studiile în universităţi româneşti de prestigiu", potrivit sursei citate.

În luna noiembrie 2020, miniştrii Educaţiei din cadrul Spaţiului European al Învăţământului Superior din care face parte şi România au adoptat Comunicatul de la Roma, un document de viziune pentru următorii 10 ani, care accentuează importanţa valorilor fundamentale ale învăţământului superior. În cadrul acestui document, libertatea academică este definită drept "libertatea personalului academic şi a studenţilor de a desfăşura activităţi în cadrul şi în parteneriat cu societatea în absenţa interferenţelor şi a temerilor de represiune".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro