Maeştri de tango de renume internaţional vor susţine cursuri de măiestrie la "săptămâna europeană de tango"

.
Ziarul BURSA #Comunicate de presă /

Românii vor avea acces la cursuri de tango, demonstraţii în aer liber, sesiuni informative şi evenimente culturale în cadrul Săptămânii Europene a Sportului (10 - 17 septembrie 2016)

Săptămâna Europeană de Tango, care va fi organizată în premieră în România şi în Europa, în perioada 10-17 septembrie, la Bucureşti şi Buşteni, va propune publicului român cursuri şi demonstraţii de măiestrie oferite de maeştri şi instructori de tango de nivel internaţional, laureaţi la Campionatele Mondiale şi Europene de profil.

Proiectul "Tango for all", finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Erasmus+, Acţiunea Parteneriate Colaborative, va avea ca punct culminant organizarea, la Bucureşti şi Buşteni, a Săptămânii Europene de Tango, care face parte din Săptămâna Europeană a Sportului

Printre personalităţile care vor conecta spectatorii români la dimensiunea internaţională a tango-ului, prin masterclass-urile şi demonstraţiile de măiestrie care vor fi prezentate la Bucureşti şi Buşteni, se numără:

- Maestro Carlos Enrique Maturano Luissi & Heide Maria Schmollgruber, Austria

Format în arta dansului de tango la Buenos Aires, Maestro Carlos E. Maturano are expertiză în pedagogia, istoria, tehnicile şi muzica de tango. Din 2012 este Preşedinte al National Tango Academy of Austria şi Director al "European Tango School".

- Claudio Forte & Barbara Carpino, Italia - coregrafi, profesori şi dansatori profesionişti de Tango Argentino. În 2005 au participat la Mundial de Tango în Buenos Aires, unde au ajuns în finală la categoriile Salon şi Escenario.

- Dimitris Biskas & Mariana Patsarika, Franţa - Trăiesc şi predau la Paris, unde studiază dansul şi participă la festivaluri şi workshop-uri din întreaga Europă. Conceptul lor despre tango se bazează pe relaţia de egalitate dintre parteneri şi prin stabilirea unui contact şi unei comunicări mai bune între parteneri, graţie conexiunii tango-ului.

- Andrea Pirity & Laszlo Budai, Ungaria - Laszlo Budai este profesor de tango Argentinian în Ungaria şi în străinătate, coregraf la teatre din Budapesta şi profesor invitat la Hungarian Dance Academy şi University of Theatre and Film Arts. Andrea Pirity participă la festivaluri şi workshop-uri internaţionale şi deprinde tehnici şi stiluri didactice de la o serie de maeştri de.tango argentinieni şi europeni.

- Din România, perechea Lucian Stan & Raluca Aldea s-a remarcat prin accederea în finala probei de Tango Escenario şi semifinala probei de Tango Salon la Campionatul European de Tango din Cervia, Italia, 2016.

Proiectul "Tango for all", iniţiat de 6 ONG-uri din 5 ţări europene (România, Italia, Franţa, Austria, Ungaria), are ca obiectiv creşterea participării europenilor de toate vârstele în activităţi de cunoaştere a dansului/tango-ului şi a comunităţilor de tango argentinian.

"Tango for all" reprezintă o premieră în Europa, arătând prin obiectivele sale unitatea de acţiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, îşi vor deschide împreună porţile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus în patrimoniul mondial imaterial UNESCO.

Pe parcursul unei săptămâni cetăţenii europeni vor putea beneficia de cursuri gratuite de tango, activităţi în aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum şi sesiuni informative.

Proiectul va implica circa 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanţi la evenimentele locale din fiecare ţară participantă la proiect şi aproximativ 3.000 de participanţi la evenimentul din luna septembrie "Săptâmana Europeană de Tango" din România.

Informaţii suplimentare:

Proiectul "Tango pentru toţi" a fost creat din pasiunea pentru tango a 12 profesori de dans din 5 ţări europene, care doresc să facă din acesta un dans recunoscut şi practicat internaţional pentru beneficiile sale.

Proiectul "Tango pentru toţi" va creşte calitatea educaţiei în domeniul sportului / Tango-ului argentinian şi îi va aduce mai multă varietate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS