Magazinul "Bucur Obor" se mută pe AeRO

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 februarie 2015

Magazinul "Bucur Obor" se mută pe AeRO

Acţionarii "Bucur Obor" (BUCU) au decis mutarea societăţii pe sitemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de valori Bucureşti, în contextul desfiinţării segmentului Rasdaq, potrivit unui raport transmis BVB.

Acţiunile BUCU au revenit la tranzacţionare, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut acest lucru, pe 16 februarie, după cinci luni de absenţă, ca urmare a conflictului deschis dintre Laurenţiu Postovaru, care deţine, în nume propriu şi prin firma lui, Amadeus Group, 49,9% din capitalul social al BUCU, şi Gelu Manea, care a condus societatea în ultimii ani.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis, în luna octombrie, că suspendarea de la tranzacţionare a acţiunilor BUCU s-a impus ca urmare a situaţiei înregistrate la emitent.

Ulterior, reprezentanţii "Amadeus Group" au raportat că au schimbat Consiliul de Administraţie al companiei, însă, atunci, Gelu Manea a susţinut că şedinţa a fost ilegală.

Totodată, acţionarii "Bucur Obor" au respins, într-o altă Adunare Generală, descărcarea de gestiune a foştilor administratori Gelu Manea, Gheorghe Pistol şi Silviu Pandrea.

În anii 1998-1999, două serii de furturi având ca obiect acţiuni ale "Bucur Obor" au deposedat acţionari care deţineau, în total, 7,32% din capitalul social al companiei, iar Depozitarul Central a fost obligat, printr-o hotărâre judecătorească pronunţată în anul 2011, să reînscrie în Registrul Acţionarilor companiei un număr de 1.344 de persoane, cu un număr de 735 de titluri fiecare. Totuşi, decizia nu a fost pusă în practică, iar această situaţie a condus la un scandal între Laurenţiu Postovaru şi Gelu Manea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb