MAI:Peste 160 de poliţişti de frontieră au participat în acest an la operaţiuni Frontex

F.D.
Miscellanea / 26 noiembrie 2022

Peste 160 de poliţişti de frontieră au participat în acest an la operaţiuni Frontex

Peste 160 de poliţişti de frontieră români au participat, în acest an, la operaţiuni Frontex desfăşurate în ţări precum Italia, Spania, Cehia, Polonia, Serbia, Moldova şi Albania, relatează Agerpres.

Potrivit MAI, în primele 10 luni ale anului 2022, Poliţia de Frontieră Română a fost implicată în 12 operaţiuni comune, organizate sub egida Frontex la toate tipurile de frontiere externe - terestre, maritime şi aeriene - ale UE.

În cadrul operaţiunilor Frontex au fost detaşate nave maritime de supraveghere, precum şi autospeciale de patrulare şi autospeciale de supraveghere cu termoviziune şi 161 de poliţişti de frontieră, experţi în diverse profiluri.

Obiectivul principal al Poliţiei de Frontieră Române, în activităţile Frontex, este să participe la efortul comun al celor 27 de state membre ale Uniunii Europene pentru asigurarea securizării frontierelor externe ale UE, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi creşterea siguranţei cetăţeanului european prin combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, precizează MAI.

România se află, în prezent, pe locul 2 din punct de vedere al contribuţiei cu personal la Frontex, cu 219 membri în ceea ce priveşte personalul operaţional al Corpului Permanent şi pe locul 3 din punct de vedere al personalului de la sediul Agenţiei, cu 102 angajaţi (din care 31 sunt experţi naţionali detaşaţi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro