"Chişinăul monitorizează îndeaproape evoluţiile din Ucraina"

MAIA SANDU:"Chişinăul monitorizează îndeaproape evoluţiile din Ucraina"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 25 februarie

Maia Sandu (Sursa foto: Facebook)

Maia Sandu (Sursa foto: Facebook)

Chişinău- Radio Chişinău(prin Agerpres)-25 februarie 2022: Autorităţile de la Chişinău acţionează în regim de alertă şi monitorizează îndeaproape evoluţiile din Ucraina, a declarat astăzi preşedinta Maia Sandu, care şi-a exprimat solidaritatea cu toţi ucrainenii, menţionându-i aici pe cetăţenii ucraineni care se refugiază în Republica Moldova.

"Autorităţile Republicii Moldova s-au mobilizat rapid şi lucrează în regim de alertă, continuăm să monitorizăm îndeaproape evoluţiile războiului din Ucraina, inclusiv evoluţiile din raioanele de nord şi de sud ale Republicii Moldova, unde impactul a fost imediat prin sosirea unui număr deosebit de mare de solicitări de intrare în ţară", a afirmat Maia Sandu într-o conferinţă de presă.

"În vremuri grele acţionăm cu calm şi responsabilitate pentru a asigura în primul rând siguranţa cetăţenilor noştri", a spus în continuare preşedintele moldovean, mulţumind cetăţenilor Republicii Moldova care s-au mobilizat şi le-au venit în ajutor refugiaţilor ucraineni.

Maia Sandu a îndemnat la calm şi solidaritate şi a precizat că autorităţile vor oferi ajutor refugiaţilor din Ucraina.

"M-am bucurat să văd o mobilizare exemplară din partea cetăţenilor noştri, autorităţilor centrale şi locale, a mediului de afaceri pentru a ajuta oamenii veniţi din ţara vecină. Vă mulţumesc pentru generozitatea şi solidaritatea de care daţi dovadă în această perioadă grea. În vremuri tulburi, trebuie să putem conta unii pe alţii. Sunt mândră de voi", a afirmat Maia Sandu, adresându-se concetăţenilor săi prin intermediul presei.

"Mulţi dintre cei sosiţi au venit la rude şi prieteni, dar instituţiile statului sunt pregătite să ajute persoanele care vin din Ucraina şi nu au pe nimeni în ţara noastră. Aceştia primesc provizii şi articole de primă necesitate(...) Chiar dacă în următoarele zile fluxul de oameni din Ucraina va creşte, îi vom primi pe toţi cei care ne vor cere ajutorul", a asigurat preşedintele moldovean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9480
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1139
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6665
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro