MAIA SANDU: "Preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate"

F.D.
Internaţional / 22 noiembrie 2022

"Preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate"

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat despre cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova că această iniţiativă, lansată de Franţa împreună cu România şi Germania, este un umăr puternic, pe care îl simt într-o perioadă extrem de complicată şi care arată că nu sunt singuri. Preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate, a spus preşedintele Maia Sandu, potrivit News.ro.

"Îi mulţumesc Preşedintelui Emmanuel Macron pentru primirea călduroasă, de care ne-am bucurat azi la Paris împreună cu delegaţia ţării noastre, şi pentru mobilizarea unui număr impresionant de parteneri pentru cea de-a treia conferinţă a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Această iniţiativă, lansată de Franţa împreună cu România şi Germania, este un umăr puternic, pe care îl simţim într-o perioadă extrem de complicată pentru ţara noastră, şi dovada faptului că nu suntem singuri", a scris preşedintele Republicii Moldova pe Facebook.

Maia Sandu arată că "preşedintele Macron a reuşit să transforme relaţia moldo-franceză în prioritate".

"Noi suntem recunoscători pentru încredere şi pentru susţinerea acordată ţării noastre, în ultimul un an şi jumătate, de Republica Franceză. Ţin să menţionez, aici, sprijinul bugetar de 75 de milioane de euro; asistenţa tehnică în domeniul energetic şi pentru modernizarea căii ferate; susţinerea micro-finanţării şi a programului de împădurire a ţării. Dialogul permanent cu Franţa ne ajută sa găsim soluţii pentru a asigura securitatea energetică, a combate corupţia şi a restitui bunurile furate de la stat", spune Maia Sandu.

"Şi tot Franţa, care în prima jumătate a acestui an a deţinut Preşedinţia Uniunii Europene, ne-a fost un aliat puternic în procesul de obţinere a statutului de ţară candidată la UE. Mulţumim pentru prietenie şi vom munci pentru a o consolida", mai afirmă ea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro