DIKE

MÂINEAcţionarii TeraPlast vor primi zece acţiuni gratuite la 33 deţinute

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii TeraPlast vor primi zece acţiuni gratuite la 33 deţinute

Acţionarii TeraPlast (TRP) vor primi, mâine, zece acţiuni gratuite la 33 deţinute, conform hotărârii AGEA din data de 29 aprilie, când s-a aprobat majorarea capitalului social al producătorului de materiale de construcţii cu aproape 40,539 milioane de lei, prin emisiunea a circa 405,39 milioane de acţiuni noi.

Investitorii care vor beneficia de acţiuni gratuite sunt cei înregistraţi astăzi în Registrul Acţionarilor, ceea ce înseamnă că vineri a fost ultima zi în care se se puteau achiziţiona titluri TRP pentru a beneficia de alocarea de acţiuni noi.

Ieri, la ex-date, acţiunilor TRP li s-a aplicat un factor de corecţie de 1,30303, astfel încât preţul de referinţă al titlurilor pentru şedinţa din 17 august a fost de 0,354 lei/unitate.

Majorarea capitalului TeraPlast se realizează prin încorporarea rezervelor societăţii, constituite din primă de emisiune de 27,38 milioane lei şi alte rezerve de 13,15 milioane de lei, operaţiune menită să susţină activitatea curentă a societăţii.

De altfel, majorarea de capital prin emisiunea de acţiuni noi este o practică pe care TeraPlast a efectuat-o în mod constant din 2016 încoace.

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii sunt printre puţinele de la Bursa de Valori Bucureşti care nu numai că au recuperat integral căderea din perioada februarie-martie (antrenată de valul de vânzări din burse dat de răspândirea pandemiei de Covid-19 pe întregul glob), dar se află cu mult deasupra maximelor din februarie.

Practic, de la începutul anului şi până la data de 14 august, acţiunile TRP au avut o creştere de circa 62,9%, dinamică apărută în contextul unui cumul de factori între care rezultatele financiare în creştere (atât cele pentru primul trimestru cât şi cele pentru jumătatea anului) şi anunţul privind încheierea unui acord cu compania irlandeză Kingspan Group pentru vânzarea diviziei Steel, valoarea estimată a tranzacţiei fiind de 410 milioane lei, preţul final urmând să fie stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete şi capitalul de lucru.

Pentru primele şase luni ale anului, TeraPlast a raportat un profit net de 29,54 milioane lei, dublu faţă de cel din primele şase luni ale lui 2019, în condiţiile unei creşteri de 16,9% a veniturilor din contractele cu clienţii, la 486,64 milioane de lei.

La finele lunii mai, Dorel Goia deţinea 46,83% din fabricantul de materiale de construcţii, în timp ce KJK Balkan Holding din Luxembourg avea 10,05% din TeraPlast, iar Fondul de Pensii Administrat Privat NN deţinea 10,99% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie