MÂINEAngajaţii din administraţia publică intră în grevă japoneză

G.U.
Miscellanea / 9 februarie

Angajaţii din administraţia publică intră în grevă japoneză

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) organizează, mâine, prin sindicatele membre, grevă japoneză, se arată într-un comunicat de presă. Această formă de protest face parte din programul de acţiuni stabilite de către Biroul executiv al federaţiei. Salariaţii, membri de sindicat, vor purta banderolă alba sau vor posta pe uşa biroului anunţul care conţine revendicările, în semn de protest, dar vor desfăşura activitate în condiţii normale, fără întreruperea programului de lucru, notează sursa citată.

Potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, revendicările reprezentanţilor constau în aplicarea, de îndată, ȋn integralitatea ei, a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice - revocarea măsurii de îngheţare a salariilor/veniturilor ȋn sectorul bugetar pentru anul 2022, inclusiv indemnizaţiile demnitarilor din administraţia publică locală şi modificarea Art. 11 alin. (4) din Legea nr. 153/2017 în ceea ce priveşte raportarea totalităţii veniturilor salariaţilor din administraţia publică locală la indemnizaţia viceprimarilor/vicepreşedinţilor consiliilor judeţene.

''În acest sens, solicităm demararea discuţiilor şi negocierilor în vederea, fie a înlocuirii sintagmei «venituri» cu «salariul de bază/încadrare», fie excluderea unor categorii de drepturi salariale de la limita impusă: indemnizaţia de hrană, indemnizaţia de vacanţă/vouchere de vacanţă, majorări salariale fonduri europene, spor condiţii de muncă'', au adăugat reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro