Majorare salarială pentru bugetari

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 29 august

Majorare salarială pentru bugetari

Guvernul a aprobat o nouă majorare salarială pentru bugetari. Aproape un milion de angajaţi ai autorităţilor şi instituţiilor publice vor avea o creştere salarială cu o pătrime faţă de aceea de care ar fi trebuit să aibă parte în anul 2022 conform legii salarizării unice, potrivit informaţiilor oferite de Marius Budăi, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

"Începând cu 1 august, salariile lucrătorilor din mediul bugetar vor fi majorate. Vorbim strict despre acei lucrători care nu erau la nivelul din 2022. Majorarea constă în acordarea unei pătrimi din diferenţa aflată în plată şi nivelul prevăzut în legea 153 pentru anul 2022. În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 lei per angajat şi sunt angajaţi care vor primi şi mai puţin, iar în afară de personalul medical, care deja ştim că este la nivelul din 2022, mai sunt salariaţi în cadrul ministerelor care deja au atins pragul din 2022 şi acei salariaţi nu primesc majorarea pentru că deja sunt acolo. De precizat este că aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja aprobat", a declarat Marius Budăi.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale a precizat că impactul bugetar privind această majorare salarială se ridică la 2,1 miliarde lei şi iar de creşterea veniturilor vor beneficia un milion de angajaţi ai statului.

"În jur de 1 milion, pentru că, de aici trebuie să scădem personalul medical. Din cei 1,2 milioane de bugetari trebuie să scădem personalul medical şi acele categorii de persoane care deja sunt la nivelul din 2022. (...) Aici este vorba despre o filosofie în a conduce când eşti la guvernare. Într-o perioadă grea ca acum, măsurile de austeritate sunt excluse. Măsurile de austeritate au demonstrat în 2010 că sunt o cale cu totul şi cu totul eronată. Nu au adus decât lucruri negative. Nu vom pica în aceeaşi capcană. Guvernul este aici şi este obligat să găsească soluţii", a explicat noua majorare salarială ministrul Marius Budăi.

Creşterea salarială a fost aprobată de Guvern prin prisma faptului că, în ultimii doi ani, drepturile salariale ale acestor persoane au fost îngheţate, ca urmare a măsurilor fiscal-bugetare adoptate în contextul economic actual, determinat de criza generată de pandemia de Covid-19, dar şi de criza războiului din Ucraina. Majorările salariale se acordă începând cu luna august 2022, tuturor categoriilor de personal bugetar, cu excepţia celui care ocupă funcţii de demnitate publică şi a celui încadrat la nivelul administraţiei publice locale.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Foarte bine!

    1. Nu e bine sugetarule, pomenile astea duc tara in prapastie! Nu am pretentia sa intelegi, caci de unde nu e nici Dumnezeu nu cere...

      Ma asteptam sa apara pacalici ca tine care sa comenteze.Stai linistit, daca lucrezi pentru statul roman ,asta nu inseamna ca se sta,banii se obtin pentru munca prestata.Si hai sa fim seriosi,la privat una e ce scrie pe hartie,alta e ceea ce primesti efectiv.Cum se cheama asta?Parca evaziune fiscala!

    Asteptam provincia, asteptam privatul.

    Care este Nr ordonanței mai exact ?!

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7043
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9892
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6863
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.5349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro