Majorarea capitalului social al MedLife a fost înregistrată la Registrul Comerţului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Majorarea capitalului social al MedLife a fost înregistrată la Registrul Comerţului

Operaţiunea, ce implică distribuţia gratuită a cinci acţiuni noi la una deţinută, avea data plăţii pe 5 ianuarie

Majorarea capitalului social a MedLife (M) a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului (ORC), iar în data de 12 ianuarie a fost completată documentaţia depusă anterior la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), compania solicitând emiterea cu celeritate a Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare (CIVM), informează prestatorul privat de servicii medicale printr-un raport remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o notificare făcută în condiţiile în care, majorarea capitalului social a MedLife cu 27,68 milioane de lei, ce implică distribuiţia gratuită a cinci acţiuni noi la una deţinută, conform hotărârii AGEA MedLife de luna trecută, este încă în curs de desfăşurare, cu toate că data de înregistrare aprobată de acţionari a fost 4 ianuarie, iar data plăţii 5 ianuarie. Dar, la începtul anului, emitentul a informat piaţa despre întârzierea ducerii la capăt a operaţiunii, reclamând contextul general şi social generat de răspândirea Covid-19, coroborat cu perioada sărbătorilor, care a implicat un program redus de lucru al societăţilor şi al autorităţilor relevante.

"Imediat după emiterea CIVM de către ASF acţiunile noi vor fi înregistrate în conturile titularilor de către Depozitarul Central", infomează acum compaia prin raportul semnat de Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Totuşi, cei care au cumpărat acţiuni ale prestatorului de servicii medicale pentru a primi gratuite şi a le vinde la scurt timp după aceea se văd acum cu capitalul blocat, până la noua dată a plăţii.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, MedLife a raportat o cifră de afaceri consolidată de 770,8 milioane de lei, cu 8,4% peste cea din aceeaşi perioadă a lui 2019, în timp ce profitul net s-a ridicat la 43,99 milioane de lei, de peste două ori mai mare decât cel obţinut în intervalul ianuarie-septembrie a anului anterior, de 19,39 milioane de lei.

La data jumătatea anului trecut, Mihai Marcu deţinea 16,58% din MedLife, Nicolae Marcu avea 11,14% din prestatorul de serivicii medicale, iar Mihaela Gabriela Cristescu, mama fraţilor Marcu, deţinea 14,04% din societate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Evenimente importante de raport

    Denumirea entitatii emitente: MED LIFE S.A. ("MedLife" sau "Societatea 

    Capital social subscris şi vărsat: 5.536.270,5 RON Data raportului: 13.01.2021 

    Denumirea entitatii emitente: MED LIFE S.A. ("MedLife" sau "Societatea") 

    Capital social subscris si varsat: 33.217.623 RON Data raportului: 13.01.2021 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro