DIGI Comunications

Mandatul primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, contestat în instanţă de un lider ALDE

A.P.
Miscellanea / 27 octombrie 2020

Mandatul primarului ales al Timişoarei, Dominic Fritz, contestat în instanţă de un lider ALDE

Tribunalul Timişoara judecă astăzi contestaţiile faţă de alegerea lui Dominic Fritz ca primar al Timişoarei. Adrian Popescu, candidatul ALDE la primăria oraşului, a depus un apel împotriva validării candidaturii lui Fritz (candidatul USR PLUS), pe motiv că acesta nu ar avea domiciliul în Timişoara, scrie g4media.

Astfel, liderul ALDE susţine în contestaţia sa, publicată pe Facebook, că Dominic Fritz ar fi încălcat Legea 115 / 2015, invocând Articolul 4, care prevede că "Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care urmează să fie alese". Pe de altă parte, Articolul 5 al aceleiaşi legi permite să fie aleşi şi cetăţenii UE care au şi reşedinţa în România, nu doar domiciliu: "Cetăţenii Uniunii Europene care au domiciliul sau reşedinţa în România au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, cu îndeplinirea prevederilor prezentei legi".

Or, candidatul ALDE care a depus contestaţia susţine că Dominic Fritz nu are domiciliul în Timişoara, ci doar "o adresă pentru care Inspectoratul General pentru Imigrări emite un Certificat de Înregistrare cu titlu implicit temporar".

Dominic Fritz a declarat într-un interviu pentru G4Media.ro că are reşedinţa în Timişoara.

În cererea sa de respingere a contestaţiei, Dominic Fritz a invocat prevederile Legii 115/2015 şi ale OUG 102/2005 privind libera circulaţie în România a cetăţenilor din UE, arătând că statul român nu atestă prin nici un fel de document domiciliul cetăţenilor europeni rezidenţi în România.

O altă contestaţie împotriva validării candidaturii lui Fritz a fost depusă de Monica Lia Hărmănescu, cadru didactic la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară-USAMV Timişoara, membră PNL, potrivit Europa Liberă.

Dominic Fritz a câştigat alegerile în Timişoara cu 53% din voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro