MApN:Aproximativ 400 de militari participă la exerciţiul multinaţional Defender Europe 2021 CAX/CPX

G.B
Miscellanea / 10 iunie

Aproximativ 400 de militari participă la exerciţiul multinaţional Defender Europe 2021 CAX/CPX

România şi Germania găzduiesc, în perioada 10-14 iunie, exerciţiul de comandament Defender Europe 2021 Computer Assisted Exercise/Command Post Exercise (DE21 CAX/CPX), la care participă aproximativ 400 de militari, potrivit Agerpres.

Militarii provin de la Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est (HQ MNC-SE), Regimentul 46 Sprijin, Corpul Aliat de Reacţie Rapidă (HQ ARRC) din Marea Britanie, Corpul V al Forţelor Terestre ale SUA pentru Europa şi Africa (USAREUR-AF), precum şi din diferite structuri ale Armatei României.

Defender Europe 21 CAX/CPX, parte a exerciţiului multinaţional întrunit Defender Europe 21, planificat şi condus de USAREUR-AF, reprezintă un eveniment de instruire major în care Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est urmăreşte, în contextul procesului de operaţionalizare pe care îl parcurge, creşterea nivelului de pregătire şi de interoperabilitate într-un mediu de instruire multinaţional, alături de militarii naţiunilor participante, în vederea realizării Capabilităţii Operaţionale Iniţiale (IOC) cu sprijinul HQ ARRC, informează un comunicat de presă al MApN.

Conform sursei citate, în cadrul exerciţiului, Comandamentul Corpului Multinaţional Sud-Est planifică, execută şi conduce o operaţie de apărare, în contextul parteneriatului strategic româno-american şi aliat, prin exercitarea comenzii şi controlului forţelor româneşti şi aliate aflate la dispoziţie şi în cooperare cu cele partenere, în baza unui scenariu care cuprinde acţiuni de luptă de intensitate ridicată, integrând în lanţul de comandă structuri NATO create pe teritoriul României.

Startul exerciţiului a fost precedat de o serie de activităţi complexe de planificare şi de instruire, care au inclus seminarii de pregătire teoretică a personalului, dislocarea în România a militarilor din cadrul Comandamentului Corpului Aliat de Reacţie Rapidă din Marea Britanie şi ai USAREUR-AF şi integrarea acestora în structurile specifice pregătite pentru exerciţiu. De asemenea, în această perioadă, s-a realizat pregătirea a aproximativ 150 de militari români aparţinând tuturor categoriilor de forţe ale Armatei României şi dislocarea acestora pentru încadrarea celulelor de răspuns asociate exerciţiului, la Centrul de instruire al USAREUR-AF din Grafenwohr, Germania.

Cooperarea dintre HQ MNC-SE şi HQ ARRC are loc în baza acordului "Mutual Training Support Agreement" încheiat între cele două comandamente din Structura de Forţe a NATO, prin care comandamentul aliat din Marea Britanie asigură sprijin şi expertiză HQ MNC-SE în procesul de operaţionalizare, în vederea realizării Capabilităţii Operaţionale Iniţiale în acest an, iar ulterior a Capabilităţii Operaţionale Finale până în anul 2024. În 2020, capacitatea operaţională a HQ ARRC a fost reconfirmată.

Pe teritoriul naţional, secvenţele de instruire ale exerciţiului Defender Europe 21, organizate în baza parteneriatului strategic româno-american, sunt sincronizate cu cele ale exerciţiului desfăşurat în format aliat în cadrul NATO Steadfast Defender 21 prin complexul de exerciţii de nivel naţional DACIA 21. Exerciţiul de comandament Defender Europe 21 CAX/CPX marchează încheierea seriei de exerciţii desfăşurate în cadrul Defender Europe 21.

În afara cerinţelor operaţionale planificate, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, în acord cu reglementările naţionale, reprezintă o prioritate pentru planificatorii exerciţiului, pentru a asigura sănătatea şi protecţia personalului, cât şi a populaţiei locale, atât pe perioada dislocării trupelor, cât şi a executării activităţilor de instruire, arată MApN.

Defender Europe 21 este un exerciţiu multinaţional întrunit, de mare amploare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA pentru Europa şi Africa, având ca scop creşterea capacităţii de reacţie şi a nivelului de interoperabilitate ale Forţelor Terestre ale SUA cu forţele ţărilor membre ale NATO şi partenere. Exerciţiul integrează aproximativ 28.000 de militari aparţinând forţelor aliate şi partenere din 26 de naţiuni care se instruiesc, simultan, în peste 30 de zone de antrenament în 12 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro