MAPN:România a primit statutul "Dependable Undertaking" din partea SUA

S.B.
Miscellanea / 12 iulie

România a primit statutul "Dependable Undertaking" din partea SUA

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că România a primit din partea Statelor Unite ale Americii statutul "Dependable Undertaking", care permite încheierea contractelor de achiziţii de echipamente militare fără a mai fi nevoie de vreun avans, informează news.ro.

Ministrul Apărării, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit, luni, la sediul MApN, cu Heidi Grant, directorul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii din Statele Unite ale Americii. Pe timpul întâlnirii, oficialul american l-a informat pe ministrul Apărării despre faptul că România a primit, din partea Statelor Unite ale Americii, statutul "Dependable Undertaking" (DU).

Conform MApN, obţinerea acestui statut va permite, de acum înainte, încheierea contractelor de achiziţii de echipamente militare fără a mai fi nevoie de vreun avans, derularea programelor guvern la guvern de tip LOA (Letters of Offer and Acceptance) fiind posibilă prin programarea trimestrială a plăţilor pe întreaga perioadă de derulare a acestora.

"Înscrierea României în rândul ţărilor care beneficiază de statutul Dependable Undertaking în programele derulate cu Guvernul SUA vine ca o recunoaştere a seriozităţii cu care am tratat contractele de tip LOA pentru înzestrarea Armatei României şi are o valoare intrinsecă deosebită, şi anume recunoaşterea statutului de partener de încredere. Eşalonarea plăţilor pentru angajamentele viitoare va facilita atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus pe linia dotării cu echipamente performante şi, implicit, va creşte gradul de securitate al României", a subliniat ministrul Ciucă, citat într-un comunicat de presă transmis de minister.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă programele de cooperare tehnico-militară dezvoltate în parteneriat, ministrul român reafirmând angajamentul ţării noastre pentru alocarea bugetară de doi la sută din Produsul Intern Brut pentru Apărare, din care cel puţin 20% pentru echipamente majore şi pentru respectarea calendarelor de implementare a programelor esenţiale de înzestrare.

Întâlnirea cu directorul Agenţiei pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii este o continuare a dialogului început în luna octombrie 2020, la Washington DC, cu ocazia vizitei oficiale a ministrului Ciucă în Statele Unite ale Americii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9487
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3767
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7595
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8121
Gram de aur (XAU)Gram de aur249.2179

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro