MARAMUREŞ:Paturile pentru pacienţii cu COVID-19 din spitale vor fi suplimentate

J.P.
Miscellanea /

Paturile pentru pacienţii cu COVID-19 din spitale vor fi suplimentate

Paturile pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 din unităţile medicale teritoriale vor fi suplimentate în cel mai scurt timp, a informat ieri seara preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, conform Agerpres.

"Am identificat două soluţii pentru a reuşi să suplimentăm numărul de paturi pentru pacienţii pozitivi cu COVID-19. Una dintre acestea este utilizarea fostei clădiri din Baia Mare în care a funcţionat Secţia Pediatrică III. Trebuie să vedem exact care sunt posibilităţile ca această clădire să fie amenajată şi dotată corespunzător astfel încât, aici, să fie alocate aproximativ 45 de paturi. (...) Luăm în calcul şi posibilitatea transformării corpului D3 al Spitalului din Borşa în Compartiment tampon, unde să se acorde îngrijiri pacienţilor cu forme uşoare şi medii", a anunţat Ionel Bogdan pe Facebook.

Decizia a fost luată în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate în cursul după-amiezii de luni, la care au participat managerii unităţilor spitaliceşti din judeţul Maramureş şi directorul Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Rareş Pop.

Reprezentaţii autorităţilor locale au încercat să identifice soluţii pentru suplimentarea locurilor din secţiile de Anestezie Terapie Intensivă pentru SARS-CoV-2 şi a celor destinate pacienţilor cu forme uşoare şi medii ale acestei afecţiuni pentru a degreva personalul medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) "Dr. Nicolae Ruşdea" - spital suport - şi de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare.

Managerii spitalelor din Maramureş şi-au arătat deschiderea pentru a colabora astfel încât să se asigure personalul medical şi auxiliar necesar care să lucreze cu bolnavii ce vor ajunge în aceste compartimente.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a mulţumit încă o dată întregului colectiv medical care lucrează în unităţile spitaliceşti din judeţ pentru grija şi empatia de care dă dovadă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

18 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0405
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5329
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2202

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro