Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

MARCAREA A 75 DE ANI DE LA DEBARCAREA DIN PROVENCE,Macron îndeamnă la onorarea eroilor africani

D.V.
Internaţional /

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a lansat joi, la Saint-Raphaël, un apel către primarii Franţei să onoreze eroii africani ai Eliberării care, mult timp, "nu au avut gloria şi stima pe care o meritau", în cadrul ceremoniilor cu ocazia marcării a 75 de ani de la Debarcarea din Provence, relatează AFP.

"Lansez astăzi (joi) un apel către primarii din Franţa să dea viaţă, prin numele străzilor noastre, prin monumentele şi ceremoniile noastre, memoriei acestor oameni care fac mândră întreaga Africă", a declarat şeful statului, la necropola naţională de la Boulouris, în Var, unde se odihnesc 464 de combatanţi din cadrul Primei Armate franceze.

Instalat în sudul Franţei de trei săptămâni, şeful statului şi-a întrerupt concediul la Fort de Bregançon pentru a comemora această "pagină crucială a istoriei noastre" în prezenţa preşedinţilor Coastei de Fildeş Alassane Ouattara şi Guineei Alpha Conde şi fostului preşedinte Nicolas Sarkozy.

În mod tradiţional, marcarea a 75 de ani de la Debarcarea din Provence, la 15 august 1944, reprezintă o ocazie de salutare a contribuţiei militarilor din fostele colonii franceze la Eliberare. Macron a adus astfel omagiu celor 450.000 de militari care au participat la operaţiunea desfăşurată de forţele americane şi franceze, din Africa de Nord, Corsica şi Italia de Sud.

Obiectivul militar era luarea germanilor prin surprindere şi relaxarea frontului din Normandia, unde a avut loc debarcarea cu zece săptămâni mai înainte.

În rândul trupelor se aflau 260.000 de combatanţi din Prima Armată franceză, condusă de către generalul Lattre de Tassigny, alcătuită în principal din militari provenind din Africa de Nord şi subsahariană.

"Foarte marea majoritate a militarilor din cea mai mare armată franceză a Eliberării provenea din Africa: francezi din Africa de Nord, picioare negre, puşcaşi algerieni, marocani, tunisieni, zuavi, cavalerişti, goumieri, puşcaşi care erau numiţi senegalezi dar care veneau de fapt din toată Africa subsahariană", a enumerat Macron.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie