Marcel Boloş: "Nu trebuie luată nicio măsură fără să ascultăm vocile cetăţenilor şi să desfăşurăm consultări cuprinzătoare"

T.B.
Politică / 9 august

Marcel Boloş: "Nu trebuie luată nicio măsură fără să ascultăm vocile cetăţenilor şi să desfăşurăm consultări cuprinzătoare"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, afirmă, miercuri seară, că măsurile pregătite de Guvern au impact asupra oamenilor şi mediului de afaceri, aşa că, înainte de definitivarea propunerilor, este necesară o amplă consultare publică, conform news.ro.

Boloş susţine că orice act normativ semnat de Ministerul Finanţalor va respecta toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare.

"Ministerul Finanţelor îşi continuă rolul de integrator al propunerilor fiscal-bugetare ce vor fi cuprinse în pachetul pe care coaliţia de guvernare îl vrea pentru a ajunge la o consolidare echilibrată a bugetului de stat, raportat la cheltuieli şi venituri. În tot acest proces am fost cât se poate de ferm: nu trebuie luată nicio măsură fără să implicăm şi să ascultăm vocile cetăţenilor şi să desfăşurăm consultări cuprinzătoare", a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Boloş.

Acesta a precizat că zilnic alocă timp consultărilor.

"Acest proces implică diferite părţi interesate din societatea noastră, inclusiv reprezentanţi ai mediului de afaceri, organizaţii non-guvernamentale, sindicate, experţi în economie şi finanţe. Astăzi am avut o discuţie cu AmCham Romania (Camera de Comerţ Americană), care ne-a oferit perspective valoroase pe tema pachetului de măsuri pentru redresarea deficitului şi pentru digitalizarea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală", a mai transmis ministrul.

Boloş precizează că a mai avut discuţii, între altele, cu freprezentanţii RoAlimenta, Romanian Business Leaders, Asociaţia Patronala a Industriei de Software si Servicii sau Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare.

"Măsurile pot avea un impact semnificativ asupra societăţii, asupra economiei şi asupra mediului de afaceri. Tocmai de aceea, trebuie să luăm în considerare toate perspectivele şi să asigurăm că deciziile sunt înţelepte, echitabile şi bine fundamentate", a mai transmis Marcel Boloş.

Ministrul Finanţelor a dat asigurări că etapele de aprobare a OUG care îşi propune reducerea cheltuielilor vor fi respectate.

"Vă mai asigur că orice act normativ care va avea semnatura instituţiei noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare şi aprobare", a mai afirmat Boloş.

Opinia Cititorului ( 1 )

 1. lasati vrajeala…

  ca sa dai crash la dedicit ciclic (ceea ce si arata in fata) tre sa dari up la taxe si impozite… 

  vorbim pe balonarea de dupa a deficitului real… 

  pana arunci mancari distrati creditati ca de platit platim ceva mai in fata… 

  ps: datoria gov ca procent din pib nu are voie inca sa scada! 

  chiar daca resuce gov cheltuieli in termeni reali este posibil ca pib sa scada mai mult iar asta sa reflecte gov to gdp in sus; cand ma refer la pib sa scada… ma refer la cel calculat fara varsare gov inclus in piata… adica a - b = c unde a pib piata reala (oameni firme mici) si b fov cheltuiala ca procent sin piata unde c este pib final. 

  s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb